реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ніхто не має права нам вказувати хто наші герої!

В день народження Степана Андрійовича, подивімося на це фото. Це монумент Тойотомі Хідейоші в Осакському замку.

Він поєднав Японію після ста років внутрішньої ворожнечі періоду Сенгоку.

Тойотомі не люблять корейці, бо потім, він почав криваву війну проти Кореї. Його не люблять китайці, бо Корея тоді входила до їх зони впливу і зухвала спроба перехоплення від Хідейоші розлютила імперію династії Мін.
Але пам'ятники Тойотомі стоять по всій країні, бо японці цінують його за те, що він робив для Японії, а не те, що про нього думають сусіди.

Під час дня згадки про померлих, свята О-бон, минулий японський прем'єр Абе завжди навідувався до храму Ясукуні, де вклоняються душам воїнів, які загинули за Японію. Так само робив його попередник, Коідзумі.
В тому числі - у храмі моляться за спокій душі лідера Японії у другій світовій, союзника Гітлера, Хідекі Тодзьо. Та за тих, хто атакував Перл-Харбор, тих, хто брав Нанкін, за померлих пілотів камікадзе.

Ці візити прем'єр-міністра до храму кожного разу викликають хвилі обурення і протестів у Китаї та Кореї та холодну реакцію у нинішнього союзника, США. Але кожного року, голова японського уряду схиляє перед патріотами минулого власну голову. І цього року це неодмінно зробить новий прем'єр, Йошіхіде Суга.

Бо нескорена країна відкрито шанує пам'ять тих, хто проливав кров за неї, за її честь та славу. А не тих, хто подобається сусідам, ворогам, чи, навіть, союзникам.

Японія не заперечує що Тойотомі був жорстоким до корейців, а Тодзьо мав союз з Третім Рейхом. Вона заперечує право іноземців вказувати японцям, хто гідний бути їх національним героєм.

Святкуючи день народження Степана Андрійовича Бандери, відкрито, гордо та гучно, ми завершуємо усвідомлення Україною себе, як справжньої країни, яка має право на свою історію, гордість та героїв.

Святкуючи, ми відстоюємо власну свободу.

Борис МОРОЗ



Теги:Степан Бандера, ОУН, Україна - Японія, УПА


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Не варто чіпляти ярлики дослідникам. Лише обґрунтовані твердження. Ніякої політичної кон'юктури.
Пропозиція: Андрій Мельник заслуговує на увагу як послідовник і наступник Євгена Коновальця в ОУН. Його постать не викликає суперечок як у випадку з Бандерою.
avatar