реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Нідерланди нас не хочуть?

Згідно із попередніми результатами підрахунку голосів, зробленими голландськими муніципалітетами, 61,1% проголосували «проти» ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС на референдумі у Нідерландах. Про це повідомляє голландський телеканал NOS.

Як йдеться у повідомленні, явка всього на 2% перевищила необхідний бар'єр і склала 32,2%. «За» угоду проголосували 38,1% виборців. За законом, референдум вважається чинним, якщо на голосування прийшло не менше 30% виборців.

Водночас прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що влада країни ретельно перегляне Угоду про асоціацію з Україною, щоб задовольнити всі сторони. Про це він заявив пізно ввечері 6 квітня, після завершення референдуму, повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми не хочемо поспішати, щоб нас підганяли, закон про референдум дуже чіткий, і ми будемо дні, тижні, крок за кроком переглядати цю угоду з Україною, щоб задовольнити всі сторони - і на національному, і на європейському рівнях», - сказав Рютте .

Підрахунок голосів завершився близько опівночі. Зазначимо, що попередні результати голосування майже не відрізняються від оприлюднених даних екзит-полу згідно з яким голоси на референдумі розподілилися таким чином: ратифікацію угоди з Україною підтримали 36% виборців, а проти Угоди про асоціацію проголосувало 64% виборців.



Теги:Нідерланди, референдум, Україна - ЄС, євроінтеграція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Питання треба уточнити. Не хочуть бути в одній упряжці, яка називається ЄС. В усьому іншому - аж дуже.
"На початок 2016 року Нідерланди були другим за величиною інвестором в економіку України, відстоюючи свої лідируючі позиції з точки зору прямих іноземних
інвестицій (ПІІ) і входячи до трійки найбільших країн-інвесторів з 2012
року разом з Кіпром та Німеччиною. Станом на 1 січня 2016 року ПІІ з
Нідерландів в Україну склали $5,6 млрд, або 12,9% від загального обсягу
ПІІ в країну з усіх напрямків."-джерело:http://www.eurointegration.com.ua/articles/2016/03/23/7046676/view_print/.
avatar