реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Невже Нагалюка посадять?

Комісія, створена за ініціативою ВГО «Вільні Люди», виявила порушення у діях чиновника-меліоратора з Чернігівщини.

Створена після звернення народного депутата України, заступника Голови Проводу ВГО «Вільні Люди» Сергія Висоцького та візиту громадських активістів до Держводагентства України, комісія перевіряла правомірність дій на посаді начальника Деснянського БУВР Сергія Нагалюка.

Приводом стали скарги громадських активістів.

За словами юриста Сергія Нестеренка, порушенням є ведення проекту «Захист земель Любецької сільської ради від шкідливої дії річки Дніпро», який розпочали у 2011 році.
Державна фінансова інспекція встановила факт завищення вартості витрат на паливно-мастильні матеріали на суму більше ніж 400 тисяч гривень. Крім того, були завищені витрати за актами виконаних робіт щодо облаштування каменю на суму більше 3,5 млн. гривень.

Свого часу цю справу прокуратура закрила, проте після депутатського звернення до ГПУ – постанову про закриття кримінального провадження скасовано і її направлено для досудового розслідування.

Також виявлено, що зять Сергія Нагалюка – Олександр Дробот – брав в оренду техніку та матеріали, заборгувавши Чернігівському міжрайонному управлінню БУВР 18 100 і 8 100 грн. ще на початку 2016 р. Проте, борг підприємству було повернено аж 19 січня 2017 року: саме тоді, коли було створено комісію. Таким чином, йдеться про кумівство та корупційні схеми.

Окрім того, встановлено ще ряд порушень щодо регламентних робіт шлюзів на р. Остер. Про це повідомила прес- служба ГО "Вільні люди".



Теги:Вільні люди, Корупція, Нагалюк, Деснянське басейнове управління


Читайте також



Коментарі (0)
avatar