реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Несподівана пропозиція для запуску опалювального сезону в Ніжині

Опалювальний сезон у Ніжині не розпочався через заборгованість підприємства «Ніжинтепломережі» перед «Чернігівгазом» за розповіділ природнього газу. Таким чином хоч виконком Ніжинської міської ради ухвалив рішення про початок опалювального сезону, воно не виконується, бо не може бути виконано фізично. Відтак школи, садочки та житлові будинки не отримують тепло.

Тому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко (на знімку) виступив з несподіваною пропозицією – він готовий позичити місту свої особисті 4 мільйони гривень (декларація таку суму йому дозволяє). На своїй особистій сторінці у мережі Фейсбук Владислав Атрошенко написав: «До мене звернувся ніжинський міський голова Олександр Кодола з проханням посприяти в розв‘язанні проблеми. Готовий підставити плече ніжинцям та як фізична особа надати поворотну фінансову допомогу місту Ніжину або ТОВ «Ніжинтепломережі» під гарантії міста Ніжина щодо повернення коштів у сумі 4 млн грн., для того, щоб в оселях та бюджетних закладах ніжинців з’явилося тепло».

Наразі, як повідомив міський голова Ніжина Олександр Кодола (на знімку), Ніжинська міська рада перерахувала на рахунок компанії “Ніжинтепломережі” 2 мільйони гривень на закупівлю газу. Ці кошти взяли з резервного фонду міста.

Ще в липні за рішенням господарського суду компанію "Ніжинтепломережі" визнали банкрутом. На початку жовтня компанія розрахувалася з боргами за розподіл газу перед "Чернігівгазом", що складали понад 7 мільйонів гривень. Але приватна структура «Чернігівгаз» захотіла ще й гроші наперед – так пояснюють у міській раді.
Натомість в інтерв’ю “Суспільному» голова правління АТ "Чернігівгаз" Алла Ярова сказала, що міський голова Ніжина відповідно до рішення господарського суду і закону про банкрутство мав створити нову компанію, яка би займалася опаленням. Цього зроблено не було. Тому компанія змушена в якості компромісу постачати газ виключно за передоплатою на кожен місяць.

Опалення в Ніжині по факту має початися цими вихідними.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"






Теги:Чернігівгаз, Владислав Атрошенко, Олександр Кодола, опалення, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar