реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Неприємні сюрпризи рейдерам

Голова Фонду Держмайна України Олександр Рябченко вважає теперішню діяльність Антирейдерської комісії головним інструментом захисту законних власників від рейдерства. Про це він сказав в програмі «Національний інтерес» на каналі БТБ.

О. Рябченко, котрий теж є членом Комісії, наголосив на важливості її діяльності в умовах становлення в Україні системи приватної власності та бізнесу.

«Бо боротьба у бізнесі, який тільки починає ставати на ноги, взагалі в усіх державах жорстка. А в Україні є за що битися. Через те існує боротьба нормальна, легальна, коли приходять на конкурси – хто більше дасть? - а існує боротьба така підкилимна, коли хтось будує систему, користується корупційними можливостями: десь там правоохоронці, десь там чиновники, десь там ще хтось на нього спрацював, і він займається тим, що він захоплює підприємство, буває, на підробних документах і потім просто починає господарювати на цьому підприємстві. Можливо, обладнання забере, можливо, ще щось», - сказав він.

За словами Рябченка, діяльність комісії матиме серйозні наслідки для тих, хто посягає на чужу власність.

«Голова Комісії Сергій Геннадійович Арбузов, який почав нещодавно очолювати цю комісію, просто організував зовсім іншу діяльність. Вона активна, жорстка, і я думаю, що багато хто з тих, кого ми називаємо рейдерами, буде мати від того неприємні сюрпризи», - сказав Голова ФДМУ.

При цьому Рябченко додав, що ефективна боротьба з рейдерством зміцнює довіру потенційного інвестора.

«Захист прав приватної власності - те, що декларовано українською Конституцією, треба активно реалізовувати, і тому Антирейдерська комісія, зараз я бачу – це головний інструмент, який буде впливати на ситуацію, який конкретними діями продемонструє інвесторам, що в Україні існує захист прав власності, що з рейдерами ми боремося, боремося дуже активно, жорстко. І ті хто, хоче займатися рейдерством, будуть мати з державою великі проблеми. Це дуже важливо, принципово, і держава не може від того відходити».

16 вересня відбулося перше засідання оновленого складу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. Голова комісії, Перший віце-прем'єр-міністр України С. Арбузов дав доручення підготувати законопроект, якими буде визначено поняття рейдерство та запроваджено за нього кримінальну відповідальність.



Теги:Сіверщина, арбузов, Фонд державного майна, рейдерство


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Арбузов, член ПР, яка тільки і вміє працювати рейдерскькими методами (це вже багато підприємців на собі відчули, на Луганщині - вугільна промисловість), буде боротися з рейдерами, це як пустити лисицю до курятника. Чи він просто буде усувати конкурентів влади?!
avatar