реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Неповний список ворогів преси

Національна спілка журналістів України оприлюднила список посадовців, які своїми діями перешкоджають роботі журналістів. Відповідна заява оприлюднена на сайті НСЖУ.

Першим номером у списку йдуть керівники проурядових фракцій: голова депутатської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков, голова фракції Народної партії Ігор Шаров і голова фракції КПУ Петро Симоненко, які вимагали заборонити допуск журналістів до балконів сесійної зали парламенту у дні, коли проводиться блокування трибуни Верховної Ради.

Під другим номером у списку «ворогів преси» йде голова Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв, який ігноруючи доручення прем’єр-міністра Миколи Азарова від 28 липня 2010 року щороку до 15 січня забезпечити оприлюднення та доведення до відома Національної спілки журналістів графіків проведення планових перевірок редакцій засобів масової інформації, досі цього так і не забезпечив.

«Натомість Державна фінінспекція практикує внесення змін до планів перевірок так званим “заднім числом” та перетворює державний фінансовий контроль в інструмент репресій редакторів у разі виникнення конфлікту між владою та засобом масової інформації», - відзначають у НСЖУ.

Далі у списку йдуть голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб, який, як відзначають в НСЖУ, «впроваджує в регіоні жорстку та непрозору політику управління комунальними та державними ЗМІ» та перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Ярослав Москаленко, який «послідовно порушує права журналістів».

Крім того, у список «ворогів преси» НСЖУ внесла голову Вінницької районної державної адміністрації Вінницької області Павла Векліча, начальника управління Одеської обласної ради з майнових відносин, депутата Одеської міської ради за списком Партії регіонів Олексія Єремицю, суддю Замостянського районного суду м. Вінниці Наталію Бессараб, прокурора Кіровського району м. Дніпропетровська Станіслав Лисенка.

«Наголошуємо, що відсутність належного реагування влади на оприлюднені факти сприяє погіршенню ситуації зі свободою слова і є показником справжніх, а не декларативних намірів щодо гарантування прав людини і основних свобод», - наголошують в НСЖУ.

Цей список НСЖУ передає до Міжнародної федерації журналістів, Ради Європи, Європарламенту й інших структур.

Тиждень



Теги:НСЖУ, вороги преси, Олександр Єфремов, Ігор Рибаков


Читайте також



Коментарі (0)
avatar