реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Неокласика поховано у Крутах

На виконання заповіту прах Ігоря Качуровського - уродження Крут, де досі стоїть його родова садиба, лауреата Національної Шевченківської премії, видатного поета- неокласика поховано в рідному селі. Ігор Качуровський помер у Мюнхені на 94 році життя.

Як розповів голова наглядової ради благодійного фонду "Ніжен", що займався організацією поховання, Микола Шкурко, церемонія пройшла величаво:" Урна з прахом зберігалася у Всіхсвятській церкві Ніжина, а за пару днів ми перевезли її у Михайлівську церкву Крут. Там була відслужена панахида, а потім хресним ходом перенесено на місце погребіння. Урну ніс сільський голова. Далі чин погребіння відслужив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. Таким чином ми поєднали представників київського і московського патріархатів".

Син поета Леонардо Качуровський був вражений рівнем організації похорон -- спеціально насипано курган, встановлено великого хреста, на похованні були представники районної влади та Національної спільки письменників України.



Теги:БФ Ніжен, крути, неокласики, НСПУ, Ігор Качуровський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar