реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Не йдеш у військо — потрапиш до в’язниці

Трьох юнаків Чернігівської області Коропського району було засуджено до 1-3 років позбавлення волі за ухиляння від служби в армії.
Про це повідомив Чернігівський міський військовий комісар Володимир Кравчук.

Костянтин Страх, 1989 року народження, будучи придатним призовником до військової служби та прописаний до Коропського райвіськомату, умисно протягом тривалого часу, починаючи з 2007 року по 2009 рік ухилявся від явки до призовної комісії та не з’явився в зазначений період без поважних причин до військового комісаріату для відправки на строкову військову службу.

Костянтин засуджений до трьох років обмеження волі. Валерій Кресан, 1988 року народження, засуджений до 2 років обмеження волі,Володимир Кичкайло, 1985 року народження, засуджений до 1 року обмеження волі.

За словами Володимира Кравченка, робота з питань ухилення від призиву вже розпочалася і проводиться плідно.
«Весна-осінь минулого року показує, що у нас в Чернігові юнаки розуміють наслідки ухиляння від призиву, тому на весну-осінь проблемних питань з прибуття, проходження медкомісії та відправлення на строкову службу не виникало», – зазначив військовий комісар.

Також Володимир Генадійович розповів, що на даному етапі проводиться приписка юнаків 93 року народження, яким цього року виповнюється 17 років. Запланована робота згідно з постановою Кабміну № 352 проводиться щорічно протягом січня, лютого та березня. Нині робота вже підходить до середини. Цього року повинно бути приписано 2065 чоловік. На сьогоднішній день план виконано більше ніж на 50 % – 1067 чоловік.

«Приписка – це суттєве питання, адже саме з цього починається робота з юнаками, які в майбутньому будуть призвані до армії. Особисто я результатами приписки задоволений. Практично 85% юнаків мають добре здоров’я, нормальні морально-ділові якості, і в майбутньому займуть своє почесне місце в лавах Збройних Сил України», – зауважив пан Кравченко.

На передодні призову громадян України до лав ЗСУ, який відбудеться в квітні-травні, військовий комісар зауважив, що всі юнаки, яким з березня по 30 травня включно виповниться 18 років і віком до 25, не залежно від того, отримали вони повістку чи ні, зобов’язані протягом 10 діб із моменту початку призову (1-10 квітня), самостійно з’явитися у військовий комісаріат і пройти медкомісію.

Цього року за попереднім плановим до ЗСУ планується відправити 169 чоловік, до внутрішніх військ – 78, до державної спеціальної служби транспорту – 39 чоловік.

Підготовчу роботу з призову вже розпочато.

Валерія Альтман, "Gorod"




Теги:міський, військомат, Військовий, військкомісаріат, комісар, Кравчук, Чернігівський, володимир, армія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
в стране кризис,а мы молодеж в тюрьмы.вопрос-кто мы после такого?придут ребята из итк озлобленые на весь мир и комуто отомстят не дай Бог и 100%пострадают невинные.у нас не армия,а сборище лентяев с пузами
avatar