реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Назви вулиць виправлять до парламентських виборів?

Голови Чернігівських обласних організацій Української народної партії Володимир Ступак та Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Василь Чепурний отримали відповідь на своє подання від 13 грудня 2011 року щодо приведення назв вулиць м. Чернігова до українського правопису.
Начальник управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради Людмила Павлінська повідомила, що Комісія з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова на засіданні 11 січня 2012 року ухвалила рішення про внесення змін у Перелік вулиць міста та вирішила винести це питання на розгляд найближчого засідання виконавчого комітету міської ради.

Таким чином, мають відбутися наступні зміни:

1. вул. Богунського – на вул. Богунська;
2. вул. Василькова – на вул. Волошкова;
3. вул. Гнєдаша – на вул. Гнідаша;
4. вул. Кузнечна – на вул. Ковальська;
5. вул. Музикальна – на вул. Музична;
6. пров. Музикальний – на пров. Музичний;
7. вул. Овражна – на вул. Ярова;
8. пров. Овражний – пров. Яровий;
9. вул. Профрад – на вул. Профспілок;
10. вул. Річна – на вул. Річкова;
11. вул. Розсвітна – на вул. Світанкова;
12. вул. Сиренєва – на вул. Бузкова.

Нагадаємо, що назви вулиць українською мовою були «узаконені» поспіхом виконавчими органами місцевих рад напередодні останніх президентських виборів лише у 2009 році. Цього вимагала від місцевих чиновників стаття 4 Закону України «Про Державний реєстр виборців», якою встановлено, що «мовою ведення реєстру є державна (українська)».
Тож можливо, що подібні перекручення у перекладі назв вулиць на українську мову можливі не тільки в Чернігові.

Заступник голови Чернігівської обласної організації УНП Сергій Соломаха, який ініціював приведення назв вулиць Чернігова до українського правопису, закликає усіх небайдужих звернути увагу на існуючі назви вулиць у своїх містах, селищах, селах і вимагати від місцевої влади виправлення помилок до початку парламентських виборів.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП










Коментарі (0)
avatar