реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Наталія Романова передала книги з Канади

У Всеукраїнський день бібліотек голова обласної ради Наталія Романова взяла участь в урочистих зборах колективу Державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка.

При цьому її візит поєднував одразу дві приємні місії. По-перше, за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Наталія Андріївна вручила почесну грамоту та відзнаку обласної ради бібліотекарю відділу абонементу Наталії Лаврентьєвій. По-друге ж, у подарунок бібліотеці вона передала колекцію унікальних книг, які нещодавно надійшли з далекої Канади.

Наталія Романова розповіла, як під час свого перебування у лютому поточного року на запрошення НОК України на ХХІ зимових Олімпійських іграх у Ванкувері вона мала немало зустрічей із колишніми співвітчизниками. Саме там вона і познайомилася з канадійкою українського походження Валентиною Касприк.

- Під час нашої зустрічі пані Валентина висловила своє бажання подарувати чернігівській обласній бібліотеці книги з власної бібліотеки. Це, в основному, видання з історії України, що у різні роки виходили друком у Канаді, США та Великобританії, - розповідає Наталія Романова. - Я дала слово цій чудовій жінці обов’язково виконати її побажання. Тому як тільки на адресу обласної ради надійшла перша бандероль з книгами, я одразу ж і повідомила про це керівництво обласної бібліотеки. Я впевнена, що цей книжковий внесок Валентини Касприк послужить вагомим літературно-історичним джерелом в її наповненні, зіграє свою позитивну роль в розширенні інтелектуального кола зору багатьох читачів, допоможе в написанні багатьох наукових праць.

Від імені читачів та дружного колективу обласної бібліотеки її директор Інна Аліференко щиро подякувала Наталію Романову за книги і попросила голову облради передати найщирішу вдячність нашій дорогій співвітчизниці із далекого Ванкувера Валентині Касприк за добру справу, яку та зробила у справі поповнення фондів головної бібліотечної установи області.

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради




Теги:бібліотека Короленка, день бібліотекарів, Н.Романова, книги з Канади


Читайте також



Коментарі (0)
avatar