реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Насвинячити і в останні дні...

За такі висловлювання слід оголошувати персоною нон-ґрата!

Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон назвав Голодомор соціоцидом, а не геноцидом. «Справа в тому, що багато євреїв також померли. Тому для нас дуже важко сказати, що це був геноцид проти українського народу. Він не був проти українців з точки зору багатьох людей в Ізраїлі. Він був проти частини суспільства. Це був не геноцид, а соціоцид, що є великою різницею», – сказав він.

Таке висловлювання можна назвати яскравим прикладом, як примножувати антисемітизм в світі на державному рівні.
Відвести б цього розумника в музей Голодомору, щоб він уявив, як воно, жити зі своєю сім'єю, у своїй хаті, не мати що їсти цілий рік і бачити, як діти і рідня пухне від голоду. А тоді дати почитати доповідні убивць українського народу, що жваво звітували на москву про кількість вільних хат для заселення ка@апнею!
Нагадаю, що в 2006 році Верховна Рада визнала Голодомор актом геноциду. Це прописано в першій статті закону «Про Голодомор 1932-1933 років».

Ізраїль утримується від визнання Голодомору геноцидом, зазначаючи, що це питання повинні вирішувати фахівці, а не політики.

Зеленський доручив Кабінету міністрів виділити кошти на добудову комплексу Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

Петиція про визнання Голодомору 1923-1933 років геноцидом українського народу набрала необхідні 50 тисяч голосів на сайті Бундестагу. Однак МЗС Німеччини виступив проти того, щоб Бундестаг визнавав Голодомор, щоб не дратувати Росію.

Раніше Сенат США одноголосно визнав Голодомор 1932-1933 рр. геноцидом українського народу. В канадському Торонто відкрили меморіал жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Також штат Юта визнав голодомор в Україні геноцидом. А Техас став 23 штатом США, який визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Щодо Джоеля Ліона, то ми пам'ятаємо, як саме цей посол відреагував на рішення Тернопільської міської ради, яка присвоїла місцевому стадіону ім’я Романа Шухевича – головнокомандувача Української повстанської армії в 1943–1950 роках. Він написав у твітері: "Ми рішуче засуджуємо рішення Тернопільської міської ради присвоїти міському стадіону ім'я сумнозвісного Романа Шухевича і вимагаємо негайного скасування цього рішення".

Кажуть, що це останні дні Джоеля Ліона в якості посла. - Дуже добре!

Валентина КОВАЛЕНКО



Теги:Роман Шухевич, організатори голодомору, Голодомор, Україна - Ізраїль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar