реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Нашу мову захистять підприємці від ...владців


Цікава ситуація: підприємці виступили за українську мову у бізнесі, а державні службовці переконували, що цього ніяк не можна!Принаймні, керівник відділу культури та юрист міської ради Ніжина на засіданні торговельної ради підприємців переконували, що нема механізму контролю за дотриманням державного статусу нашої мови, передбаченим статтею 10 Конституції України.
-- Але ми довели, що механізмів достатньо, була б тільки воля, -- говорить голова згаданої ради, член правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Микола Шкурко.
На засіданні торговельної ради підприємців Ніжина розглядалося питання з довгою назвою:" Про дотримання мовного законодавства у рекламі, зовнішній інформації закладів торгівлі, громадського харчування та сфери послуг". Консультували підприємців викладачі Ніжинського державного педагогічного університету імені М.Гоголя Надія Пасік, Валентина Пугач та Наталія Клипа.

Рада підприємців Ніжина звернулась до виконуючого обов"язки ніжинського міського голови Олега Баранкова з пропозиціями щодо плану заходів по утвердженню української мови.

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:мова, Ніжин, підприємці, Шкурко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar