реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Наші вперто проривають оборону окупантів

Українські сили на заході Запорізької області проривають оборону росіян, діють за останньої лінією укріплень. Проте ще рано стверджувати, що ЗСУ повністю прорвали цей оборонний шар окупантів

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW), інформує Цензор.НЕТ.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, вказують на те, що українська бронетехніка просунулася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень типу "зуби дракона", які є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова). Однак незрозуміло, чи утримують українські війська ці позиції".

Зазначається що аналітики вперше спостерігають, що українські сили використовують бронетехніку за межами російської тришарової оборони. В ISW підкреслили, що присутність української бронетехніки за останньою лінією нинішнього російського оборонного шару вказує на те, що українці забезпечили прорив перших двох ліній цього шару достатньою мірою для того, щоб перекинути свою техніку вперед.

"Здатність українських військ перекинути бронетехніку до найпотужніших російських оборонних рубежів, призначених для їх зупинки, і прорвати їх, а також керувати цією технікою поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливою ознакою прогресу в українському контрнаступі", − наголошують аналітики.

Супутникові знімки підтверджують, що 20 вересня українські сили також завдали удару 744-му центру зв'язку командування Чорноморського флоту в окупованому Криму.

Російські війська вели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна та в районі Бахмута, але просунутися не змогли.
Раніше повідомлялося, що ЗСУ встановили вогневий контроль над трасою Бахмут – Горлівка. Тому постачання противника у цьому напрямі вже значно ускладнилися і ускладняться надалі.Українські війська 21 вересня провели наступальні дії поблизу Бахмута і, як повідомляється, просунулися.



Теги:Запоріжжя, ЗСУ, російсько - українська війна, Бахмут, звільнення Донеччини


Читайте також



Коментарі (0)
avatar