реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Нащадок гетьмана Розумовського передав заповіднику унверсал та печатку гетьмана

Батурин зустрічав дорого гостя, нащадка гетьмана Кирила Розумовського Грегора Розумовського, який мешкає у Відні (Австрія).

Ознайомившись з музеями та пам’ятками «Гетьманської столиці», Грегор Розумовський вразив колектив заповідника надзвичайними подарунками, які мають виняткову історичну цінність - він передав заповіднику «Гетьманська столиця» універсал гетьмана Кирила Розумовського 1763 року з підписом та печаткою гетьмана та указ імператриці Єлизавети 1756 року гетьману К.Розумовському. Ці документи впродовж століть зберігалися у родинному архіві Розумовських.

У книзі відгуків Палацу К.Розумовського Грегор написав: «Це був прекрасний день в місті мого предка. Я вдячний працівникам і дирекції Батуринського музею, я вдячний тим, хто зробив все можливе, щоб відродити це місто. Місто, що ідентичне з духом та історією самої України».

Грегор Розумовський відвідав усипальницю Гетьмана Воскресенську церкву в Батурині, Трьохсвятительську церкву в с.Лемеші, Собор Різдва Богородиці у м.Козелець.



Теги:Батурин, Розумовські


Читайте також



Коментарі (0)
avatar