реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

«Наша Україна» на Чернігівщині: повернення з небуття?!

Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко, вчора, під час прес-конференції в Чернігові, підкреслив: вибори – це механізм, за допомогою якого громадяни наймають політиків на роботу або звільняють з роботи. «Зрозуміло що, теперішні чиновники бояться свого звільнення. Саме тому чинна влада усіма своїми діями демонструє бажання перемогти за будь-яку ціну, в тому числі через порушення закону. Виборчі комісії на всіх рівнях сформовано переважно з представників влади. Це не демократично і несе пряму загрозу фальсифікації результатів голосування. Ряду опозиційних кандидатів та місцевих партійних організацій безпідставно відмовлено в реєстрації, а отже участі у виборах», - сказав Наливайченко.
«Ми не дамо владі вирішувати за нас. Ми не дозволимо сфальсифікувати вибори. Громадяни самі визначать, хто достойний представляти їх в органах влади. Тому «Наша Україна» і розпочала кампанію захисту чесних виборів, захисту кожного голосу. Нашим першочерговим завданням є забезпечити проведення чесних місцевих виборів: захистити право громадян на вільний вибір та чесний підрахунок результатів голосування», - наголосив він.
В. Наливайченко переконаний: місцеві вибори – це нагода для громадян покращити якість місцевої влади, підвищити її ефективність та відповідальність перед громадою.
«На місцевому рівні від нас залежить навіть більше, ніж ми це усвідомлюємо. Тому настав час припинити нарікати на чиновників і змусити владу рахуватися з громадою. Для цього необхідно підтримати тих кандидатів, які своїми справами довели, що заслуговують довіри, і навпаки, усунути від влади тих, які владою зловживають», - додав голова політради «Нашої України».
В свою чергу, його заступник, голова Чернігівської обласної організації “Наша Україна” та екс-міністр юстиції Микола Оніщук наголосив: “Вибори — це унікальна і єдина можливість для громадян України змінити владу. Більше того, така можливість надається лише тричі на п'ять років — коли ми обираємо органи місцевого самоврядування, Верховну Раду та Президента України. Через це відношення до виборів має бути надзвичайно відповідальним. Саме тому “Наша Україна” сьогодні очолює рух по забезпеченню чесних і прозорих виборів з тим, щоб воля виборців не була деформована, як це відбулося, коли Конституція України була змінена не народом, а в нарадчій кімнаті Конституційного суду.”
Як зазначив голова Чернігівської обласної організації “Наша Україна” М. Оніщук, “Наша Україна” йде на вибори не тільки для того, щоб заявити суспільству про те, що вона залишається відданою демократичним ідеалам, а й щоб захистити право кожного громадянина спілкуватись рідною мовою, жити у вільній країні, користуватися свободами слова, інформації, зібрань, свободою підприємницької діяльності з сплатою поміркованих і справедливих податків. “Наша Україна” виступає на захист права громадян жити в сім'ї європейських народів, право вільно пересуватись, жити і працювати в Європі, за справедливе та незалежне від політичного режиму правосуддя. Наша політична сила сповідує і виступає на захист фундаментальних принципів народовладдя та верховенства права,” - повідомив М. Оніщук.
“Ми усвідомлюємо свою відповідальність за невдачі та готові до нових політичних викликів. Оновлюючись, “Наша Україна” розраховує на підтримку виборців. Нам можна дорікнути за багато чого, проте нам не можна дорікнути за відступ від ідей, цінностей і принципів побудови вільного, демократичного і процвітаючого суспільства,” - заявив під час прес-конференції заступник голови політради М. Оніщук.



Теги:Оніщук, Наливайченко, Вибори - 2010, Наша Україна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Проснулись!
avatar