реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Наша промисловість радує

Про роботу промисловості Чернігівської області у 2010 році

У грудні 2010р. випуск промислової продукції порівняно з попереднім місяцем збільшився на 6,3%, а за підсумками 2010р. він становив 99,8% до рівня 2009р.

Упродовж 2010р. зріс обсяг продукції у виробництві та розподіленні електроенергії (на 3,4%) та в переробній промисловості (на 1%). У добувній промисловості обсяг виробництва проти 2009 р. становив 95,2%. Більше вироблено продукції підприємствами металургійного виробництва та з виробництва готових металевих виробів – на 60,6%, целюлозно-паперового виробництва – на 14,9%, з виробництва харчових продуктів напоїв та тютюнових виробів – на 2,6%, у легкій промисловості – на 1,1%. Темпи обсягів продукції у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції становили 92,7%, у хімічній промисловості – 86,6%, у машинобудуванні – 83,7%.

Порівняно з 2009р. зросло виробництво взуття, постільної білизни, шпалер, пластмас у первинних формах, елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону чи штучного каменю, автобусів.

Серед продуктів харчування суттєво (у 2,9 раза) збільшився випуск консервованих натуральних овочів, у 2 рази – цукру білого кристалічного бурякового, на 29,5% – соняшникової нерафінованої олії, на 28% – сухих молока й вершків, на 18,4% – вершкового масла, на 5,5% – жирних сирів.

Зменшився видобуток природного газу та нафти, менше вироблено тканин, волокон хімічних, керамічної невогнетривкої цегли, котлів центрального опалення, машин пожежних, а з харчових продуктів – м’яса й субпродуктів харчових свійської птиці, свіжих чи охолоджених яловичини й телятини, молока обробленого рідкого, борошна, круп, ковбасних, макаронних та хлібобулочних виробів.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:постільна білизна, взуття, промисловість Чернігівської області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar