реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Наша армія. Чемпіонський гарт розвідника

Командир відділення солдат Богдан Мєшков влучно стріляє, швидко бігає, вправно володіє прийомами рукопашного бою. Цьому його навчили за півроку в 1-ій окремій танковій бригаді, що в Гончарівську на Чернігівщині. А ще Богдан — майстер спорту і чемпіон світу з… акробатичного рок-н-ролу.
На перший погляд солдат нічим особливим не відрізняється від однолітків, він невеличкого зросту, худорлявий. Але думка про юнака одразу змінюється, коли бачиш, як він уміло виконує навчальну вправу з пістолетом Макарова на швидкість і влучність, спритно розбирає і складає автомат Калашникова із закритими очима.
Родом Богдан із Харкова. У шість років мама привела його до клубу спортивного танцю «Гранд», де він тренувався понад сім років. Згодом хлопчина у своїй категорії став кращим спортсменом Харкова і навіть України. Йому довірили захищати честь країни на Чемпіонаті світу з акробатичного рок-н-ролу, який проходив у Словенії у місті Любляни. У змаганнях брали участь 120 юніорівських пар із 40 країн Європи й Америки, в тому числі Канади, Німеччини, Франції, Іспанії, Чехії тощо. Але в нелегкій боротьбі перемогу здобула танцювальна пара з України. Тринадцятирічні Богдан Мєшков і Марія Куренкова стали чемпіонами й майстрами спорту. Зі Словенії вони привезли медалі, кубки, грамоти, а також подарунки — іменні годинники й СD-плеєри.
Школярем, а згодом студентом Харківського національного університету цивільного захисту України, Богдан успішно виступав на змаганнях із військового багатоборства і пожежно-прикладного спорту. На другому курсі навчання в університеті, всупереч умовлянням викладачів, хлопець вирішив разом зі своїми однолітками пройти строкову службу в Збройних силах. Одразу потрапив до 1-ої окремої танкової бригади, а як добре спортивно розвинений — до розвідроти.

Командир розвідувальної роти капітан Сергій Захаревич характеризує Мєшкова як одного з кращих солдатів:
— Богдан за короткий час багато чому навчився, він недарма призначений командиром відділення, а зараз виконує обов’язки замкомвзводу. Хлопець дуже здібний, швидко адаптувався до військового життя і досягнув чималих успіхів. У Богдана є неабияке натхнення і впертість у досягненні своєї мети, а загалом — чудовий хлопець, дуже товариський, скромний і завжди привітний.
Богдан упевнено володіє зброєю, влучно стріляє з пістолета Макарова, автоматів АК-74 і АКМ, кулемета ККМ, снайперської гвинтівки Драгунова. Він неодноразово брав участь у показових виступах із рукопашного бою для школярів і студентів. Хлопець добре фізично й інтелектуально розвинений, понад 20 разів підтягується на перекладині, має третій розряд із бігу на три кілометри й долання смуги перешкод, на «відмінно» виконує нормативи зі спеціальної підготовки, а також свої командирські обов’язки.
— Служити в розвідувальній роті мені дуже подобається, — ділиться Богдан Мєшков. — Тут я дізнався дуже багато цікавого. Особливо зі спеціальної, вогневої та інженерної підготовки, топографії, познайомився з тонкощами роботи розвідника. Подобаються фізичні навантаження, до яких звик змалку. Всі враження від служби лише позитивні. А головне — у мене тут багато друзів, чудовий командир, сумувати за домівкою ніколи, я навіть не помітив, як промайнули ці шість місяців.
31 липня Богдану виповнилось 19 років. Розвідники подарували йому з натяком на специфіку військової професії армійський сигнальний ліхтарик. Уранці того ж дня Богдан зі своїми товаришами відбув до 240-го центру підготовки підрозділів, що на Житомирщині. Там вони готуватимуться до змагань на кращу розвідувальну групу 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України, які розпочалися 15 серпня і триватимуть п’ять днів. На змаганнях Богдан Мєшков виконуватиме обов’язки заступника командира розвідгрупи. Далеко не кожному солдату, тим більше — із шестимісячною підготовкою, командування може довірити таку почесну місію, але Богдан це заслужив.

Олександр ПАРІЙ, м. Чернігів, на фото автора Богдан Мєшков, спеціально для газети "Біла хата"






Теги:мешков, богдан, Наша армія? чемпіонський гарт, розвідник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar