реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Наш Шкарлєт знову "прославився"...

Заяви міністра освіти Шкарлета про невизнання результатів виборів президент Національний університет “Києво-Могилянська академія” є прямим порушенням закону і грубим втручанням держави в університетське самоврядування. Про це пише народний депутат Володимир В’ятрович (на фото) на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністр чомусь вирішив, що обрання Serhiy Kvit відбулося недостатньо демократично, хоча прозорість виборів засвідчила і виборча комісія з представників різних кандидатів, і Вчена Рада, і конференція студентів, і Наглядова рада університету.

Спроби Шкарлета, головними «заслугами» якого є плагіат і зв’язки з Табачником, перекреслити вибір спільноти найстарішого й найдемократичнішого українського вишу, викликають обурення.

Слід відзначити, що нахабна поведінка міністра пов’язана з протекцією з боку президента Зеленського. Який зробив усе можливе й неможливе, щоб буквально за вуха втягнути Шкарлета у міністерське крісло.

Але ні Зеленському, ні Шкарлету не вдасться повернути українську освіту в часи Януковича.

Міністр освіти має дезавуювати свої заяви, припинити спроби ревізії волевиявлення могилянської спільноти і без зволікань призначити Сергія Квіта на посаду президента Києво-Могилянської Академії.

Якщо цього не буде зроблено, вочевидь, має постати питання про негайну відставку міністра.



Теги:Шкарлет, Києво- Могилянська академія, Володимир В'ятрович, Сергій Квіт, МОН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar