реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Народу Криму не існує, як і народу Шепетівки

В Криму право на самовизначення має тільки кримськотатарський народ, а такого корінного народу як «кримський» - не існує, тому він і не може мати право на самовизначення і проводити якісь референдуми - вважає експерт Інституту демократії ім. П.Орлика Наталя Беліцер. Про це вона сказала в ефірі телеканалу БТБ. За її словами, відповідно до «Загальної декларації ООН про права корінних народів», яку підтримала Україна, ані українці, які мають свою державу, ані росіяни, які також прийшли на Кримський півострів з території Росії, не є корінним народом півострова, тому не мають право на самовизначення, має таке право тільки кримськотатарський корінний народ.

За її словами, в ситуації з так званим кримським референдумом присутня підміна понять і по суті - порушене міжнародне законодавство і право.

«В цьому документі є статті, які визнають за корінними народами право на самовизначення. Тому вся ця риторика, котрою користуються навіть провідні російські опозиціонери путінському режиму, вони якимось дивним чином визнають право народу Криму на самовизначення, тобто маючи на увазі населення Криму», - сказала експерт.

«Якщо має право на самовизначення народ Криму, народ Донецька - то далі народ Шепетівки, народ певного району Києва, народ окремого будинку - тобто логіка така сама! Населення - це не суб’єкт такого права, бо населення Криму складається з різних представників. Росіяни вже мають свою національну державу, українці, які також мають, вірмени, болгари, греки, євреї - всі мають свої країни, тобто їх нації вже самовизначилися. Це національні меншини чи діаспори, які завжди мають можливість поїхати на етнічну батьківщину, на відміну від кримських татар, які такої власної держави не мають ніде у світі», - наголосила експерт.



Теги:Україна - Росія, російська окупація, Шепетівка, Крим


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Если так рассуждать, как эта дама, то тогда и народа Украины не существует, а право на самоопределение имеют только казаки, проживавшие на этой земле. Надо прекратить нести этот бред всяким псевдоучёным на всех СМИ и сайтах и не стравливать людей. А то познаний НУЛЬ, а вот только дай попиариться.
avatar
2
Странные умозаключения про народ Украины. Связи с мыслью статьи не улавливается совершенно. Попробуйте перечитать статью не через строку.
avatar
3
Дійсно, і народу України не існує, як і народу Росії - є український народ, російський народ, а ось кримського народу - нема. Все просто.
avatar