реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Народний Бенюк про народну Заньковецьку

Народний депутат України від ВО "Свобода" Богдан Бенюк, уповноважений парламентської фракції "Свободи" на Чернігівщині Руслан Марцінків та голова Ніжинської РДА свободівець Ігор Смаль відвідали село Заньки Ніжинського району. На території музейного комплексу селища вони вшанували пам'ять першої народної артистки України Марії Заньковецької, - повідомляє прес- служба обласної організації "Свободи"..

4 серпня виповнилося 160 років від дня народження першої народної артистки України Марії Костянтинівни Заньковецької, яку по праву вважали генієм народного мистецтва. У рамках заходів відбулися: екскурсія до меморіяльного музею М.Заньковецької, урочисте відкриття етнографічного відділу музею (зазначимо, що етнографічний музей відкрито в приміщенні колишньої школи задля збереження її приміщення, адже школу хотіли закрити), огляд залів, виставок народно-прикладного мистецтва, а також виступи художніх колективів Ніжинщини.

Народний артист України Богдан Бенюк зазначив: "Марія Заньковецька показала, що український талант, замішаній на неймовірно великій, відкритій та небайдужій душі, може передавати справжні, а не штучні, емоції та біль людини. Ця перша народна артистка України є своєрідним перегуком, ланцюжком передачі інформації. Слава про неї лишається донині".

"Марія Заньковецька завжди зазначала, що вона українка, що ніколи не перейде на иншу мову, ніж українська. Сьогодні ми теж показуємо, що ми, українці, вміємо шанувати своїх видатних земляків, які творили цю історію. Наші предки, які подарували нам українську незалежну державу, були би горді, що ми продовжили їхню справу", – зазначив у своєму виступі Руслан Марцінків.

Голова Ніжинської РДА Ігор Смаль зазначив: "Історична доля подарувала нам ім'я великої людини та актриси – Марії Заньковецької, дала нам в руки той інструмент, який має перетворити невелике село в Мекку для шанувальників українського мистецтва".



Теги:Заньковецька, Ніжинська РДА, Богдан Бенюк, свобода, український театр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar