реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Народні депутати від «Нашої України» вимагають від Генпрокурора перевірити ситуацію на Прилуцькому заводі «Білкозин»

Народні депутати від «Нашої України» звернулися до Генпрокурора з вимогою перевірити ситуацію на Прилуцькому заводі «Білкозин», працівники якого ( 600 чоловік) висловлюють прохання знайти для підприємства більш ефективного власника або передати його у державну власність. Завод перебуває на межі закриття, а зарплатня працівникам останній раз виплачувалась у лютому цього року. Народні депутати вимагають порушити кримінальну справу по відношенню до відповідних службових осіб у разі наявності в їх діях ознак складу злочину.

Генеральному прокурору України
Пшонці В.П.
вул.Різницька, 13 / 15,
м.Київ, 01601
Щодо скарги трудового колективу
ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин»

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ
(повторне)

Шановний Вікторе Павловичу!

До мене, як до народного депутата України, звернувся трудовий колектив ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин» із скаргою на власника-інвестора данного підприємства.
У своєму зверненні заявники зазначають, що починаючи з 2001 року, з приходом нового власника-інвестора, почався занепад підприємства. Зникли мільйонні суми на розрахункових рахунках заводу, інвестор довів борги підприємства до 100 млн. гривень. Заборгованість по заробітній платні та соціальних виплатах, які не сплачуються за невідомих причин, становить близько 8 млн. гривень. Браковану аналогічну продукцію Лужзького заводу перепаковували під марку Прилуцького заводу та збували у такому вигляді.
Працівники заводу ( 600 чоловік) висловлюють прохання знайти для підприємства більш ефективного власника або передати його у державну власність.
Відносно керівництва заводу відкрито кримінальну справу по неповерненню кредиту Державній інноваційній фінансово-кредитній установі, при цьому наданий кредит використовувався не за призначенням.
Прилуцька міська рада зверталась до Президента України, Генерального прокурора України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України з проханням надати доручення контролюючим органам провести перевірку фінансово-господарської діяльності ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин».
На думку Чернігівської облдержадміністрації у разі невиконання власником найближчим часом усіх зобов’язань і домовленостей, повинно бути ініційовано процесс банкрутства підприємства з подальшим пошуком шляхів відновлення виробництва та забезпечення його сировиною.
Враховуючи вищевикладене, прошу здійснити перевірку викладених у цьому депутатському зверненні відомостей, надати їм належну оцінку, а у випадку підтвердження приведеної інформації – порушити кримінальну справу по відношенню до відповідних службових осіб у разі наявності в їх діях ознак складу злочину.
Прошу повідомити мене про заходи реагування у передбачений положеннями пунктів 2 і 4 статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України» та ст.97 КПК України термін.


З повагою,

Народний депутат України





Коментарі (0)
avatar