реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Народні депутати очолили марш у Прилуках

31 березня в Прилуках активісти Всеукраїнського об'єднання “Свобода” провели марш з нагоди 140-річчя від Дня народження ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського. У вшануванні уродженця прилуцького краю, ідейника самостійності України взяло участь понад півтисячі українців. До заходів долучилися народні депутати України -- свободівці Ірина Фаріон, Андрій Міщенко, Руслан Марцінків та Ігор Янків.

Націоналісти пройшли маршем від Прилуцької районної ради вулицею Київською до пам’ятника Тарасові Шевченку, що в центрі міста. Дорогою активісти скандували: “Україна – понад усе!”, “Свобода” прийде – порядок наведе!”, “Прилуки – українська земля!”, “Слава нації! – Смерть ворогам!”. Один із учасників ходу на запитання про те, хто такий Міхновський, відповів: “Це наш батько!”

Активісти несли плакати, на яких було написано заповіді з Декалогу українського націоналіста, автором якого є Микола Міхновський. Очолили колону народні депутати-свободівці.

У той час, коли націоналісти крокували центральною вулицею Прилук, зграйка божевільних комуністів стерегла бовван Лєніну, який влада ніяк не спроможеться перенести з Центральної площі міста.

По завершенні ходи на площі біля пам’ятника Шевченкові відбулося велелюдне вшанувальне віче. Вшанування розпочалося молитвою за душі борців за волю України. Службу очолив настоятель Собору Різдва Пресвятої Богородиці (УПЦ КП) протоієрей о.Віталій Юрочко. По завершенні богослужіння отець Віталій звернувся до громади, зокрема, зазначивши: ”Міхновський казав “Одна, єдина, неподільна від Карпат аж до Кавказу самостійна, вільна, демократична Україна“. Нині не важливо, якими є теперішні кордони. Адміністративні чи державні. Де є українець, там є Україна – республіка ”.

Також до присутніх звернувся депутат Верховної Ради України Андрій Міщенко, який наголосив: “Усіх людей, які ходять на подібні акції, між собою перезнайомив саме Міхновський. Адже саме він був ідейником українського націоналізму на Чернігівщині. Надихаючись його працею “Самостійна Україна”, ми все більше усвідомлюємо себе націоналістами”.

Виступаючи на вічі, народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції ВО “Свобода” в Чернігівській області Руслан Марцінків зазначив: “Надважливо нині пам'ятати, що саме Прилуччина стала батьківщиною Миколи Міхновського. Колискою українського націоналізму є Велика Україна. І хай би що там не говорила українофобська влада, тут живе український дух, тут плекається українське майбутнє, тут живе код нації”.

До активістів також звернувся заступник голови Чернігівської обласної організації ВО “Свобода”, депутат Прилуцької районної ради Іван Тютюнник. Свободівець закликав присутніх набратися духу, яким жив Міхновський, аби надалі діяти за заповідями українського націоналізму заради побудови могутньої української держави на засадах соціальної і національної справедливості.

Перед громадою також виступив лідер гурту “Тінь Сонця” Сергій Василюк. Звертаючись до присутніх, Сергій Василюк наголосив: “Прилучани мають пишатися тим, що подарували Україні Міхновського. Ми маємо продовжувати справу таких видатних українців. Маємо пишатися цією постаттю і більше досліджувати ідейників української самостійності, народжених на сході України. Ми повинні гідно нести свій прапор, беручи приклад із таких постатей, як Микола Міхновський, Іван Липа, Іван Мазепа”.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Микола Міхновський, націоналісти, Прилуки, Ірина Фаріон, Тінь Сонця


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
что значит “Слава нації! – Смерть ворогам!”, "тут живе код нації”?? что за фашистские лозунги??? как здравомыслящие люди могут поддерживатьэтих нацистов??? или все участники акции получили честно заработанные??!!! кто враги?? граждане Украины, которые не являются украинцами, это их уничтожать будут??? как можно было допустить к власти идейных нацистов?? и мне очень горько от того, что прилуцкая земля, которая подарила Украине Героя-молодогвардейца Олега Кошевого, на чьем подвиге мы выросли, и идеолога нацистов Михновского!!!!!!!
avatar
2
точно, оранжевая чума ХХІ века!!!!! хорошо, что у нас остались коммунисты - будет кому бороться с этим нашествием нацистов!!!!!
avatar
3
А де спражні комуністи???Щось я жодного не бачив! Справжні на Кубі ,а в нас вже давно померли....
avatar
4
"Товаришам" не варто так турбуватися. Згадаймо, як закінчилося життя М.Міхновського, що сталося з гаслом соборності України після Акту Злуки. "Все або нічого". Мали дві держави - УНР і ЗУНР, захотіли зразу мати одну велику (звісно на чолі з петлюрами-винниченками), отримали - жодної. Так само закінчилося і з проголошенням самостійної України в 1941 році. То ж переживати слід тим, хто розуміє цінність державності України .
avatar
5
Хочу самого себе поправити. УНР часів Директорії була віртуальною державою. Товариші-соціалісти за фінансової підтримки російських більшовиків повалили Українську державу на чолі з Гетьманом Павлом Скоропадським. Гетьман шукав союзу із ЗУНР, Кримом, Кубанню. Компроміс спільного антибільшовицького фронту назрівав і з Правителем півдня Росії Антоном Денікиним, який визнавав УГА і ЗУНР ( оскільки це були формування з- поза меж Російської імперії). Тому треба віддати належне державницькому хисту П.Скоропадського, 140-річчя від дня народження якого відзначатимемо 16 травня.
avatar
6
А мне понравился марш свободовцев! Молодые, красивые, сплоченые и без капли раболепства в глазах! Все страшилки о националистах - пустая болтовня и поэтому в Прилуках за свободу проголосовали почти 18% прилучан. Прилуки - украинский город и комунистам с ПР здесь ничего не светит, особенно всяким троллям "1 serdge_06_1980", которые анонимно и нагло гадят, разжигая межнациональную рознь на прилуцких сайтах. В 2015 году свобода наберёт в Прилуках минимум 30%, а комунисты вообще не пройдут.
avatar