реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Ірина Фаріон пройде маршем Міхновського

31 березня в місті Прилуки Чернігівської області Всеукраїнське об’єднання «Свобода» проведе марш з нагоди 140-річчя від Дня народження ідеолога українського націоналізму, уродженця колишнього Прилуцького повіту Миколи Міхновського.

Націоналісти пройдуть ходом від будівлі Прилуцької районної ради (вул. Київська, 220) до пам’ятника Тарасові Шевченку, що в центрі міста.

По завершенні маршу відбудеться вшанувальне віче за участі народних депутатів України свободівців Андрія Міщенка, Руслана Марцінківа та Ірини Фаріон.

Початок ходу – о 13:00.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»


Довідка.
Мико́ла Іва́нович Міхно́вський (* 31 березня 1873, Турівка, Полтавська губернія — † 3 травня 1924, Київ) — український політичний та громадський діяч, правник, публіцист, основоположник, ідеолог і лідер самостійницької течії українського руху кінця XIX — початку ХХ ст., автор славнозвісної брошури «Самостійна Україна», один з організаторів українського війська, борець за незалежність. Співзасновник першої політичної партії у Наддніпрянській Україні — Революційної Української Партії (РУП). Лідер Української Народної Партії, співорганізатор Української Демократично-Хліборобської Партії, член Братства самостійників. Ідеолог державної самостійності України.
Його ідей не сприйняли Грушевський, Винниченко та Петлюра, через що й програла українська справа. Соціалісти не прийняли націоналіста.



Теги:націоналісти, Прилуки, Міхновський, Ірина Фаріон, свобода


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Усі на марш!
avatar