реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

НАРОДНА САМООБОРОНА встановлює в школах «кнопки безпеки»

4 листопада 2009 року політична партія «Народна Самооборона» (Вперед, Україно!) презентувала в Чернігові проект «Кнопки безпеки». Акція є соціальною і ставить за мету привернути увагу громадськості до проблеми захисту і безпеки дітей та вчителів у Чернігівських школах.
У ЗОШ № 20 м. Чернігова перед директорами та представниками батьківських комітетів було продемонстровано роботу «кнопки безпеки». При натискуванні на спеціальну кнопку, яка тепер знаходиться в цій школі, миттєво зреагувала Державна служба охорони при УМВС.
На сьогодні, все частіше набуває актуальності питання безпеки дітей в учбових закладах всіх ступенів. Батьки хочуть бути впевненими, що їхній дитині в школі або у дитсадку нічого не загрожує.
Хоча Україна не знаходиться в переліку держав, над якими висить потенційна загроза «терористичних атак», проблема безпеки наших маленьких громадян, їхньої захищеності від хуліганів, сексуальних збоченців, наркодилерів останні роки виходить на перший план.
Як показує практика, наявність охорони шкіл (чи то міліцейської, чи то приватної), насамперед дисциплінує учнів і певною мірою позитивно впливає на стан правопорядку в самих навчальних закладах.
В останні роки МВС виробило чітку позицію щодо профілактики протиправних дій у навчальних закладах, недопущення будь-яких потенційно небезпечних для школярів і педагогічних колективів ситуацій. В цьому випадку йдеться про організацію надійної та професійної охорони.
За даними Державної служби охорони при МВС в період 2004 – 2008 років міліцейською охороною шкіл припинено ряд конфліктів із застосуванням фізичної сили між учнями, розслідувано десятки злочинів пов`язаних з крадіжками особистого майна учнів, зупинено розповсюдження наркотиків та алкоголю серед дітей, відпрацьовано понад 30 телефонних повідомлень про мінування шкіл.
Сьогодні в Україні з понад 28 тисяч навчальних закладів під охороною міліції лишилося близько 800.
«Ці «кнопки безпеки» в Чернігові встановленні за рахунок депутатів Верховної Ради України від групи «Народна Самооборона». Ми хочемо, щоби депутати місцевих рад Чернігівської області звернули увагу на проблему безпеки в школах учнів та вчителів, і заклали в майбутніх бюджетах фінанси на безпеку шкіл. Якщо ж не з бюджету, то хоча б зі своїх зарплат. Такі кнопки коштують не дорого, і незважаючи на кризи, вони спокійно можуть такі проекти реалізувати», - заявила народний депутат України Катерина Лук’янова.
В Чернігові, поки що, проектом охоплено чотири школи. Тепер «кнопки безпеки» будуть встановлені в ЗОШ №9, ЗОШ № 10, ЗОШ № 20 та в ЗОШ №27.



Теги:Луценко, Чернігів, Вибори - 2010, міліція, безпека, школи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar