реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Народилося перше сайгаченя

У природі сайгаки вільно живуть на території Монголії, Казахстану та Узбекистану, а в нашій країні є лише в Асканії-Нова. Хоча раніше, років сто тому, їх бачили в степах України.

Нині їх намагаються повернути на Чернігівщину -- в природній парк «Беремицьке» завезли кілька сайгаків саме з Асканії-Нова.

Ростислав Полушвайко, менеджер природного парку «Беремицьке», каже, що сайгаків винищили через їхні роги та м’ясо -- оборонятися ці звірі практично не вміють, єдине їхнє спасіння -– здатність бігти зі швидкістю до 80 кілометрів за годину.

Наразі, як повідомили з адміністрації природного парку, в однієї із самок народився малюк (на знімку). Схоже, що тут, у напіввільному стані, сайгаки таки приживаються.

Особливістю цього природного парку є повернення в природу тварин та рослин, які були в цих місцях більше сотні, а то й тисячі років тому. Скажімо, нещодавно випущено в дику природу борсука європейського, призвичаюються тарпани -- дикі коні, працюють тут і над відновленням древнього бортництва -- в дуплянках.



Теги:сайгак, Асканія - Нова, тарпани, парк Беремицьке


Читайте також



Коментарі (0)
avatar