реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Нардеп від Чернігівщини купив купу нерухомості

Продавцем нерухомості поруч зі столичним Ботанічним садом виступила фірма українського олігарха Сергія Тігіпка

Народний депутат від групи «Воля народу» Максим Микитась купив три земельні ділянки та житловий будинок на вулиці Мічуріна у Печерському районі Києва загальною вартістю 12,8 млн грн. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на зміни в майновому стані політика, які він вніс 2 жовтня.

За даними державного реєстру речових прав на нерухоме майно, 24 вересня Микитась став власником земельних ділянок площами 0,05 га, 0,06 га і 0,1 га, а також садибного житлового будинку площею 522,8 кв. м.

Продавцем столичної нерухомості виступила ТОВ «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» українського олігарха Сергія Тігіпка. Куплені землі та будинок обранця розташовані впритул до Національного ботанічного саду імені Гришка.

Нагадаємо, що за 2017 рік нардеп Максим Микитась задекларував 6,5 млн грн та готівки на суму 34 млн грн і $4,4 млн. Максим Микитась – народний депутат і відомий столичний забудовник. Він є екс-керівником державної корпорації «Укрбуд».

Найскандальніший проект «Укрбуду» – житловий комплекс «Сонячна Рів’єра» на лівобережжі Києва. У 2015 році на будмайданчику тривали серйозні сутички зі стріляниною, адже будівництво розгорнулося у межах водозахисної смуги і рекреаційної зони, хоча за генпланом тут мав бути парк. Проти «Рів’єри» виступили і представники Української греко-католицької церкви, бо на стінах їхнього храму, розташованого неподалік від будівництва, почали з’являтися тріщини. Заступники міського голови Києва тоді визнали: принаймні два будинки комплексу зводять із порушенням Водного кодексу.

Водночас сам мер Віталій Кличко неодноразово виступав на захист як «Сонячної Рів’єри», так і корпорації «Укрбуд». У серпні 2017 року журналісти програми «Схеми» зафіксували, як Микитась разом із Кличком поверталися з Неаполя на чартерному літаку. Утім, Микитась не вбачає у цьому факті конфлікту інтересів. Главком



Теги:Кличко, Воля народу, Укрбуд, олігархат, Максим Микитась


Читайте також



Коментарі (0)
avatar