реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Наливайченко за люстрацію

Голова Політради «Нашої України» В.Наливайченко вважає, що чинна влада перейшла до агресії по відношенню до своїх громадян. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську.
На запитання про можливе входження «Нашої України» до коаліції В.Наливайченко відповів, що це абсолютно виключено, оскільки чинна влада проводить відверто антиукраїнські дії, а «Наша Україна», навпаки, послідовно відстоює українські права.

За словами В.Наливайченка, «Наша Україна» співпрацюватиме з іншими демократичними силами: «Ми на з’їзді визначили, що йдемо на вибори самостійно. Але «Наша Україна» готова підтримувати всі громадські організації, а не політичних вождів. Однак спочатку ми наведемо порядок у власній «хаті», розберемося всередині власної партії».

Коментуючи недоліки виборчого законодавства, В.Наливайченко назвав новий закон про вибори недемократичним. «По-перше, тому, що громадські організації не мають можливості брати участь у виборчому процесі, висуваючи своїх кандидатів. По-друге, тому, що відкриваються можливості контролю владою виборів. І, по-третє, ті, хто не йде від партії влади, потрапляють під великий ризик, у них залишається дуже мало шансів».

«Тому ми будемо дуже активно з місцевими громадами відстоювати чесні вибори. Усіма можливими способами», - заявив він.
У планах Голови Політради «Нашої України» – найближчим часом відвідати і східні регіони України. «Ми починаємо з Франківська, але це - загальнонаціональна кампанія. Ми обов’язково поїдемо на схід. Мої колеги з Івано-Франківська першими зуміли зібрати віче, зібрати людей і виявили ініціативу провести цей захід. Саме тому сьогодні я тут», - сказав він.

На запитання про перспективи громадської ініціативи «Оновлення країни», В.Наливайченко відповів: «Дуже хотілося б, щоб та праця, яка вже була зроблена і той результат, якого ми вже досягли, ті люди, які входять до цієї громадської організації, продовжували, а я пропонуватиму програму «Оновлення країни» до програми нашої партії. Наші пріоритети перетинаються».

Екс-глава СБУ переконаний, що в Україні необхідно провести люстрацію: «Саме тому, що я започатковував цей процес, я саме так і думаю і діяв. Люстрація в цій країні – обов’язкова. Треба забрати всі архіви від комуністів і оприлюднити їх, надати їх громадянам. Кожен повинен знати правду».

«Що стосується львівських істориків – я брав цих людей на роботу. Саме з ними ми передали приміщення тюрми на Лонцького. Все те, що зараз відбувається – це агресія», - підкреслив Голова Політради «Нашої України».

На переконання В.Наливайченка, всі, хто заперечує те, що Голодомор був справді геноцидом, це люди, які порушують закон. «Ці люди раніше чи пізніше постануть перед Гаазьким судом, як поставали диктатори», - застеріг вінНаша Україна




Теги:В.Наливайченко, Оновлення країни, Люстрація, Наша Україна, трибунал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar