реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Наливайченко: Опозиція переможе на виборах лише за умови громадської підтримки

Громадсько-політичний діяч, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко переконаний, що опозиція переможе на виборах лише за умови широкої громадської підтримки. Про це він заявив в Одесі під час круглого столу «Єдиний список від опозиції – перемога на виборах».

За його словами, об’єднана опозиція повинна бути відкрита для громадських організацій, а не лише для політичних партій. «Опозиція повинна піти назустріч громадським активістам та залучити їх і до єдиного виборчого списку, і до роботи в штабах», - відзначив Наливайченко.

На його думку, єдиній опозиції на місцях необхідно сформувати громадянську опору, яка посилить Комітет опору диктатурі на місцях. Громадські об’єднання мають допомогти опозиції вирішити головні завдання, необхідні для перемоги.

Однією з таких громадських ініціатив Наливайченко назвав кампанію «Український вибір - 2012» - понадпартійний проект, який має на меті підтримати на місцевому рівні ініціативи опозиції та спільно боротися за чесні вибори. До кампанії вже долучилися десятки місцевих ініціатив, молодіжних, студентських організацій, зокрема в Сумах, Луганську, Донецьку, Тернополі та Чернігові. «Це буде майданчик для спільної роботи і опозиційних політиків, громадських активістів і просто небайдужих громадян», - сказав Наливайченко.

Політик вважає, що «Український вибір – 2012» має стати ефективною агітаційною машиною, створити і навчити армію спостерігачів, не допустити фальсифікацій. «Ми повинні мобілізувати усіх, кому дорога ця країна і майбутнє власних дітей, аби у разі потреби вийти на вулиці і захистити свій голос після виборів», - сказав Наливайченко.

Він закликав громадськість Одещини долучитися до всеукраїнської громадської кампанії «Український вибір - 2012».





Коментарі (5)
avatar
1
Шановний Валентин Наливайченко правий, але спізнився щось радикально змінити до цих виборів. Опора на громадянське суспільство через його інститути, різного роду неполітичні об'єднання, спрацює, коли відбудеться відповідне структурування. Це тривалий процес, до того ж не прийнято відповідну законодавчу базу. По правді, ніхто так не займався формуванням громадянського суспільства як...чинна влада. Доступ до публічної інформації, створення громадських рад, Координаційної ради Ставнійчук - цей ряд можна продовжувати. Очевидно, це робиться, щоб скористатися цим потужним, але незадіяним потенціалом. До цього спонукають загрози для влади не так внутрішні, як зовнішні. Світ радикалізується, а європейска парасолька їй( нам ) не надається. У разі виникнення масштабної війни на Близькому сході, ми відчуємо міграційний наплив, особливо з деяких дружніх країн. Чи усвідомлює і готова до цих викликів опозиція?
avatar
2
Теоретично все правильно, але ви спочатку сформуйте "єдину опозицію", не думаю, що ви, опозиціонери, на це здатні. на виборах на радість регіонналів розтягнете голоси по своїм дрібним партійкам і цим все закінчиться.
avatar
3
Єдина опозиція - це єдина програма. Щось ніхто з так званих опозиціонерів не оприлюднив хоча б тез. Натомість Президент декларує. Чим не привід висунути альтернативу. В тім то й річ, що її, альтернативи, й нема. Є системні проблеми, за розв'язання яких ні ті, ні інші братися не хочуть. А розігрують перед нами комедію під назвою "Вибери мене".
avatar
4
1. Якщо єдиної спільної програми нема, то це буде лебідь, рак і щука, та ще в компанії з іншою дрібнотою, кожна з котрих буде тягнути воза лише в свою єдино правильну сторону. А влада об"єднується в одну упряжку, з одними віжками і одним погоняйлом. Тут і Глоби не треба питати про результат перегонів.
2. Влада з 1 травня видасть дідусям і бабусям, а їх у нас 14 мільонів, гроші на гречку. Причому не на один кг, як видавав Черновецький, а разів в 10 чи 15 більше, так що, друзі мої, вже сьогодні все ясно і без екзитполу.
avatar
5
Гречку з'їдять, а проблеми залишаться. Так що ця гречка не дуже смакує ні одним, ні іншим. Застій, його вже зараз видно.
avatar