реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Найсумлінніші платники податків у Чернігові

Співпраця з сумлінними платниками податків є одним із пріоритетних напрямків діяльності міських податківців. Між ними та підприємцями складаються дійсно партнерські відносини.
До Дня підприємця податківці традиційно назвали кращих представників малого та середнього бізнесу. Як повідомили в управлінні оподаткування фізичних та юридичних осіб ДПІ у м. Чернігові, при визначенні кращих підприємців міста бралися до уваги, насамперед, сумлінність (вчасно та у повному об’ємі сплати податків), а також обсяги виробництва підприємства чи надання послуг.
Десять кращих представників малого та середнього бізнесу Чернігова взяли участь у засіданні святкового „круглого” столу та отримали грамоти, які з нагоди професійного свята їм вручив начальник ДПІ у м. Чернігові Федір Уляненко. Серед них фізичні особи – підприємці Світлана Пузирна, Олександр Афанасенко, Людмила Олішевська, Ірина Криштоп, Денис Усіков та керівники підприємств середнього бізнесу - ТОВ „ПМТЗ „Агро-Союз-Чернігів” - Володимир Богдан, ДП „Риночник” ЗАТ „РМК” – Володимир Тітов, ТОВ „ТД „Славич” – Сергій Шолом, ТОВ „КООП Чекос” – Іван Горілий, ВАТ „Чернігівводпроект” – Анатолій Клименко.
На сьогодні малий і середній бізнес є вагомою складовою економіки Чернігова. „Без підприємців, а їх у Чернігові понад 21 тисяча, неможливі створення нових робочих місць, зростання надходжень до місцевого бюджету, запровадження інноваційних підходів у виробництві товарів та наданні послуг”, - наголосив Ф.Уляненко.
За його словами, за роки незалежності в країні вдалося сформувати стабільне громадянське суспільство, зберегти мир і національну злагоду.
На нинішньому етапі йдеться вже не про те, щоб стягувати якнайбільше податків, а про те, щоб правильно вибудувати базу оподаткування. Це основна вимога, виконання якої є запорукою створення позитивного іміджу як податкової системи, так і української економіки в цілому.
Податківцям вдасться вийти на такий рівень системи управління державними фінансами, коли виконання податкових зобов'язань не буде обтяжливим для всіх категорій платників, не буде забирати багато часу, і з рештою, Україна одержить належну оцінку в рейтингах податкових систем світу.
Вже сьогодні податкова служба міста працює відкрито і прозоро. «Наші пріоритети - це інтереси держави і людей. А отже, ми робитимемо все для того, щоб вчасно та у повному обсязі наповнити державний і місцевий бюджети», - сказав Федір Уляненко.
Сьогодні підприємці міста забезпечують роботою понад 5100 працівників. Загальна сума надходжень до місцевого бюджету від діяльності фізичних осіб - підприємців за 8 місяців становить 12 млн. грн. До речі, у цій сумі частка кращих представників малого бізнесу, запрошених на зустріч, становить майже півмільйона грн.
У цілому у сфері малого і середнього бізнесу зайнято близько третини працездатного населення обласного центру.
Економічні показники свідчать про позитивну динаміку зростання сектору малого підприємництва та його частки у загальноекономічному потенціалі.
З них платниками єдиного податку є 9990 осіб, з яких 1876 у своїй діяльності використовують працю найманих працівників. Так, у трудових відносинах з СГД-фізичними особами платниками єдиного податку перебуває 5835 чол. З початку року до бюджету надійшло 6,4 млн.грн. єдиного податку від підприємницької діяльності фізичних осіб.
Платниками фіксованого податку є 4276 осіб, з них 142 використовують найману працю у кількості 541 чол. До бюджету надійшло з початку року фіксованого податку 1,5 млн.грн.
На загальній системі оподаткування перебуває 5547 осіб, якими сплачено податку з доходів фізичних осіб у сумі 1,2 млн.грн.
Таким чином, за рахунок зростання чисельності суб’єктів підприємницької діяльності відбувається створення робочих місць та відповідно збільшення надходжень до бюджету. Щомісяця платниками податків реєструються близько 250 осіб.
Найбільша питома вага підприємців-фізичних осіб у загальній їх кількості по місту припадає на сферу оптової, роздрібної торгівлі та надання транспортних послуг.
Водночас, протягом 2010 року спостерігається зниження часток виробничої сфери та торгівлі і збільшення питомої ваги усіх інших видів послуг загалом, у тому числі побутових, фінансових, транспортних.
Найменш розвиненими залишаються інноваційна сфера, сфера соціальних, комунальних та індивідуальних послуг.
Значна частина суб’єктів господарювання здійснює діяльність на ринках міста.
Під час зустрічі йшлося також про напрямки співпраці податківців та платників податків, добровільну сплату податків, впровадження електронної податкової звітності, жваво обговорювалися основні положення проекту Податкового кодексу України.
Зокрема, учасниця зустрічі Світлана Пузирна відмітила, що платники мають чітко усвідомлювати: не можна вимагати від держави ті блага, на які не заслуговуєш. Якщо сплатив до держави належну за законом суму, то можеш розраховувати на свою частку у видатках бюджету. Не сплатив – зазіхаєш на чужі кошти.
Наприкінці зустрічі Федір Уляненко привітав присутніх зі святом і побажав оптимізму, невичерпної наснаги та втілення нових бізнес-проектів. „Нехай кожна започаткована справа буде вдалою і успішною. Міцного здоров’я, щастя, добробуту вам і вашим родинам!”, - добавив очільник міських податківців.
Сили податківців міста спрямовані на те, щоб усі платники Чернігова були сумлінними щодо виконання своїх конституційних обов’язків.
Підготувала Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові



Теги:Податки, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar