реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

"Нагріли руки" на дитсадку

Управлінням захисту економіки в Чернігівській області під час відпрацювання використання коштів інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку області викрито факт розтрати бюджетних коштів під час державних закупівель.

Наприкінці минулого року між Борзнянською міською радою та комерційним товариством за результатами відкритих торгів було укладено 2 договори підряду щодо проведення поточного ремонту місцевого дитсадку на загальну суму 1,3 млн. грн.

Тоді ж були складені та підписані акти приймання виконаних будівельних робіт, на рахунок виконавця робіт Борзнянською міською радою було перераховано бюджетні кошти в сумі 1,3 млн. грн., хоча проведені роботи були набагато завищені.

Проведеною ревізією Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області встановлено, що сума, вказана в актах виконаних робіт з поточного ремонту дитячого садка в м. Борзна, завищена на 170 тисяч гривень.

Зловживаючи службовим становищем, посадові особи Борзнянської міської ради та службові особи комерційного товариства внесли та затвердили недостовірні відомості в актах виконаних робіт, що призвело до привласнення бюджетних коштів в сумі 170 тисяч гривень.

В рамках кримінального провадження поліцією проведено санкціоновані обшуки в приміщеннях Борзнянської міської ради, підрядної організації та за місцем мешкання директора комерційного товариства. Вилучено документи та інші докази, які встановлять істину у кримінальному провадженні.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про це "Сіверщину" повідомило управління захисту економіки в Чернігівській області



Теги:управління захисту економіки, Борзна, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar