реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

"Нагодуй горобчика!"

Під такою назвою з 18 січня по 30 березня 2010 року майже у всіх великих містах України з метою збереження популяцій птахів та екологічного виховання дітей проходить Всеукраїнська благодійна акція.

Довга і морозна зима ще й весною сніжить та лютує. В такі хвилини кожна жива істота потребує тепла і турботи. Молодь нашого міста Чернігова підтримала екологічно-виховну акцію та проводить виховну роботу серед малечі.

Мабуть, не знайдеться жодної матері та жодного батька, жодної бабусі та жодного дідуся, які б не відчули почуття радості, побачивши, як їх маленькі синочки та доньки, їх онуки та онучки власними рученятами годують горобчиків. Ці маленькі пташки можуть жити тільки біля людей. Вони не відлітають взимку до теплих країв і тому повністю залежать від нашої турботи.

Крім того, не треба пояснювати прописні істини. Всі ми чудово розуміємо, як важливо виховати в наших дітях та онуках почуття турботи про тих, хто потребує їхньої допомоги. І нехай бажання допомогти голодним, замерзаючим на наших вулицях пташкам, стане для маленьких громадян нашої країни гарним прикладом такої турботи.

Сотні тисяч пакетиків з кормом для горобчиків вже надіслані в усі обласні центри України. Через громадські та студентські організації вони передаються дітям у яслах, дитячих садах, школах та дитячих будинках по всій країні. Організатором заходу є компанія «Круп’яний дім» (www.krupdom.com.ua), а також Всеукраїнська молодіжна громадська організація ФРІ («Фундація регіональних ініціатив»). В місті Чернігові організацію проведення цієї акції взяла на себе МГО «Центр прогресивної молоді «Апельсин». Волонтери цієї організації активно запрошують до участі молодь та дітей нашого міста. Наприклад таку бесіду провели волонтери в ЗОШ №23. Діткам молодших класів розповіли про пташок взагалі, загадали загадки та розповіли як можна допомагати пташкам у скрутну хвилину. Зацікавили діток не тільки костюми виступаючих, а й сама розповідь, вони розчулено співчували голодним пташкам і після бесіди жваво побігли з зернятками до пташиних годівничок. Що ж «зерно посіяно» - потрібно тепер «поливати»! Нехай наші дітки ростуть добрими і турботливими і не допускають помилок старшого покоління.

Протягом акції буде проходити конкурс. Тому ми дуже просимо батьків, вихователів та педагогів допомогти нам у проведенні цієї благодійної акції та надсилати нам фотографії діток, що роздають корм пташкам, а також їх малюнки або віршики, присвячені турботі про пташок. Ці фотографії, вірші та малюнки ми будемо розміщувати на нашому сайті, а також на сайтах благодійних організацій, які співпрацюють з нами. По завершенню цієї акції (в кінці зими) все, що ви нам надішлете електронною поштою чи звичайним листом, буде розіграно в лотереї, переможець якої отримає у подарунок цифровий фотоапарат (детальніше:www.krupdom.com.ua/ru/company/news/Nakormi-vorobushka.html).

Бажаємо тепла і достатку нашим землякам, а учасникам конкурсу – перемог!

Наталія Кот




Теги:благодійна акція, Екологія, Птахи, апельсин, нагодуй горобчика, цифровий фотоапарат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar