реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Надихаємось Христовою перемогою!"

ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ ЄПИСКОПА ЧЕРНІГІВСЬКОГО І НІЖИНСЬКОГО АНТОНІЯ БОГОЛЮБИВИМ ПАСТИРЯМ, ЧЕСНОМУ ЧЕРНЕЦТВУ ТА ВСІМ ПРАВОСЛАВНИМ ВІРНИМ ЧЕРНІГІВЩИНИ

Дорогі брати і сестри!
Христос воскрес!

«Нині все наповнилося світлом, небо і земля, і глибини підземні; нехай же святкує все творіння Христове Воскресіння – в Ньому бо ми стверджуємося» (Пасхальний канон, пісня 3).

Істина воскресіння Христового, Перемоги Життя над смертю, Світла над темрявою, Добра над злом, Правди над лукавством, – дає сьогодні вірним надію та духовні сили жити й навкруги себе бачити Світло і перемогу Життя. Адже Світле Христове воскресіння – це Перемога, це вже подоланий шлях, це пережиті страждання і довершена повнота радості, це невимовне Світло, яке просвітлює всіх і кожного, та закликає прийти в радість Бога, щоби бути вірним Йому та Його Живому Слову.

"Ви маєте печаль нині; але Я знову побачу вас, і зрадіє серце ваше, і радости вашої ніхто не відбере від вас" (Ін. 16: 22), – говорить Спаситель сьогодні через слово Євангелія до всього українського народу загалом та до кожного вірного зокрема. Це слова надії та підтримки, що Бог тут і зараз поряд, Бог з нами у часи найтяжчих випробувань, Бог з нами на віки!

Сьогодні, надихаючись Христовою перемогою, на серці та вустах кожного українця – бажання великої перемоги України над російським агресором, бажання перемоги української правди над російською брехнею.

Обидві ці перемоги, Перемоги Спасителя на хресті та духовної перемоги України, яка вже є, вимагали великої мужності, віри та жертовності. Христос приніс Себе в жертву, пожертвував Своїм життям, щоби визволити нас від гріха та смерті й дарувати нам свободу. Україна та українці довели свою мужність та жертовність в боротьбі за свою незалежність та суверенітет, в боротьбі за свободу.

Христос Переміг смерть і з Його допомогою духовно вже переміг український народ. Обидві перемоги вимагали віри та надії. Віра в те, що Христос може принести нам свободу від гріхів, та віра в те, що Україна може стати сильною та незалежною державою. Надія на Бога, надія на Збройні сили України, надія на краще майбутнє, на світле та мирне життя, стало тим, що підтримує в боротьбі та дає нам сили йти далі досягати перемог та великої нашої перемоги і справедливого миру.

Отже, хоча не можна прямо порівняти ці перемоги, вони обидві важливі та надзвичайно значущі. Як християни, ми вдячні Богу за духовну свободу та можливість вічного та блаженного життя з Господом. Як українці, ми можемо бути горді тим, що ми маємо таку жертовність, мужність та віру, яку проявляють наші захисники Батьківщини та весь український народ.

Тож цього Великодня нехай наша віра буде ще міцнішою, а наша надія та любов заповнять наші серця і допоможуть нам пройти всі випробування з твердою вірою у Воскресіння Христове та перемогу України.

Сердечні вітання зі святом нашій великій духовній родині Православної Церкви України, всім хто з нами та тим, хто ще не відкрив своє серце для нас. Моє архієрейське серце відкрите для священників та ченців, які на шляху до того, щоби бути в лоні Української Церкви, мої духовні обійми відкриті до кожного та кожної, хто перебуває на Богом благословенній Чернігівській землі.

Вітаю всіх Захисників Батьківщини – наших мужніх та сильних духом воїнів, добровольців та волонтерів, парамедиків та лікарів, державну та місцеву владу, правоохоронців, українських дітей та дорослих, всю нашу велику родину, яка носить високу назву Україна.

Зичу всім вам, дорогі отці, брати і сестри у Христі, міцного здоров’я, натхнення та харизми, світлого і духовно радісного Великодня, перемог та нашої великої перемоги.
Христос воскрес!

Антоній,
єпископ Чернігівський і Ніжинський
Пасха Христова, 2023 рік,
м. Чернігів



Теги:пцу, єпископ Антоній, Чернігівська єпархія, Христос воскрес


Читайте також



Коментарі (0)
avatar