реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Надія Галковська: «Кандитат-податківець порушує Закон про вибори !»

У неділю, 14 листопада 2010 року виборцям у селах Рудка та Селянська Слобода на Чернігівщині доведеться ще раз прийти до виборчих дільниць на повторне голосування у одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №33 по виборах депутатів Чернігівської районної ради.
Справа в тому, що кандидат у депутати до районної ради відома поетеса Надія Галковська, яку висунула Українська народна партія, набрала однакову кількість голосів як і представник Партії Регіонів начальник Міжрайонної державної податкової інспекції Володимир Яковенко.
На підтримку провладного кандидата виступила газета місцевої районної ради та райдержадміністрації «Наш край». У №№ 95-96 від 6 листопада 2010 року в цій газеті розміщено звернення В.Яковенка з промовистою назвою: «Шановні жителі села Рудка та Селянська Слобода!» В ньому він запевнив виборців, що «ще до визначеного строку розпочав роботу з розбудови ваших населених пунктів. А саме; розпочато ремонт Будинку культури, … підключено газ у селі Селянська Слобода…тощо».
Не дивно, бо саме це передбачено виборчою програмою вчительки місцевої школи Н. Галковської. Тож її програма зусиллями влади почала достроково виконуватись ще під час виборів.
Крім того, кандидат-податківець пообіцяв у своєму зверненні також не пошкодувати «власних сил та здоров’я» для залучення «потенціалу органів державної влади й депутатського корпусу».
Це звернення, без сумніву, має усі ознаки передвиборної агітації, бо спонукає виборців проголосувати за В.Яковенка на повторному голосуванні по виборах депутатів районної ради 14 листопада 2010 року. Однак опубліковано це звернення як звичайна інформація, що не оплачена з передвиборчого фонду цього кандидата в депутати.
Відповідно до частини другої статті 51 Закону про місцеві вибори «матеріали передвиборної агітації публікуються на підставі угоди з редакцією (видавцем) друкованого засобу масової інформації. Без укладання угоди та надходження коштів на рахунок редакції (видавця) друкованого засобу масової інформації публікація цих матеріалів забороняється».
Тож кандидат в депутати Надія Галковська звернулася зі Скаргою до Чернігівської районної виборчої комісії з вимогою визнати протиправними дії провладного кандидата-податківця щодо незаконного ведення передвиборної агітації під час проведення повторного голосування 14 листопада та оголосити йому попередження.

Сергій Соломаха










Коментарі (1)
avatar
1
Шлях до депутатського корита давно политий брудом.
avatar