реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Націоналіст про монополістів в ЖКГ

«Законопроєкти нинішньої влади в царині ЖКГ спрямовані на захист інтересів монополістів, чиновників та тіньову приватизацію комунальних підприємств. Інтереси ж громадян, споживачів послуг влада попросту ігнорує», – заявив народний депутат від ВО «Свобода» Руслан Марцінків 11 жовтня 2013 року, коментуючи розгляд у парламенті кількох урядових ініціятив, який відбувся напередодні.

Націоналіст зазначив, що закон щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об'єктів у царинах теплопостачання, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності (№0857), який ухвалила 10 жовтня «регіонально»-комуністична більшість, відкриває лазівки для тіньової та корупційної приватизації рентабельних комунальних підприємств у галузі тепло- та водопостачання.

«Як показує практичний досвід, концесійні угоди не ведуть до покращення якости комунальних послуг. Натомість комунальні тарифи для споживачів різко зростають. Через концесію відбувається банальний заробіток на споживачах та відчуження комунальної власности, через доведення комунальних підприємств до банкрутства», – зауважив депутат.

«Инший законопроєкт – «Про енергетичну ефективність житлових та громадських будівель» (№ 0856) – є імітацією реалізації політики енергозбереження в житлово-комунальному секторі. Адже, з одного боку, влада запропонувала що десять років здійснювати платну паспортизацію енергоефективности будівель, а з иншого – не передбачила жодної відповідальности власників об’єктів за їхню невідповідність мінімальним вимогам енергоефективности. Вочевидь, ідеться про створення ще одного інструменту постійного викачування чиновниками Держархбудконтролю коштів із місцевих б’юджетів, із суб’єктів господарювання і громадян. Добре, що здоровий глузд взяв гору, і цю ініціятиву уряду вчора було відхилено», – повідомив Руслан Марцінків.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»



Теги:монополісти, Руслан Марцінків, ЖКГ, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar