реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Свобода" про відключення гарячої води

За словами народного депутата України свободівця Руслана Марцінківа, в державі природні монополії, які передано в приватні руки, неминуче використовуються для несправедливого розподілу національних ресурсів.

У зв'язку з цим фракція ВО "Свобода" вимагає винесення на розгляд парламенту законопроєкту авторства свободівців Олега Тягнибока, Андрія Мохника та Михайла Головка про ліквідацію приватних монополій та негайного його ухвалення. Про це націоналіст повідомив 4 вересня 2013 року під час розгляду у Верховній Раді проєкту закону №1083 "Про запровадження мораторію на примусову реалізацію майна громадян за борги з житлово-комунальних послуг".

Окрім того, свободівець окреслив перед колегами ситуацію, яка склалася в царині послуг житлово-комунального господарства. Зокрема, Руслан Марцінків наголосив: "Влада, обслуговуючи інтереси олігархів, свідомо доводить комунальні теплокомуненерго до банкрутства, з метою їхньої подальшої приватизації за безцінь. Влада саботує вчасне й повне відшкодування різниці в тарифах на газ для населення та бюджетних установ, унаслідок чого більшість міст цього літа було відключено від гарячого водопостачання. Це також може призвести до зриву опалювального сезону. Відсутні реальні стимули для підприємств ЖКГ щодо впровадження енергоощадних технологій, заміни газу на більш дешеві джерела енергії. А це ключ до зменшення вартости комунальних послуг і зупинення зростання тарифів".

Щодо змісту законопроєкту №1083 Руслан Марцінків вніс пропозицію, яка пропонує не обмежувати відчуження за житлово-комунальні борги виключно коштами на банківських рахунках. Якщо боржники є власниками майна і нерухомости, які за своєю вартістю перевищують гарантований державою рівень соціяльного захисту, то вони мають відповідати ними.

Зазначимо, що питання про ухвалення законопроєкту за основу, а також повторне – про направлення документу на доопрацювання, не набрали необхідної кількости голосів серед депутатів.

Прес-служба Чернігівської обласної організації

ВО «Свобода»



Теги:Руслан Марцінків, гаряча вода, борги, ЖКГ, свобода, мораторій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar