реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

На що слід звертати увагу під час вибору манікюру?

Доглянуті руки і красиві нігті прикрашають жінку та допомагають створити бажаний образ. Зробити якісний манікюр можна як у салоні краси, так і в домашніх умовах. Описи різновидів процедури допоможуть кожній представниці прекрасної половини людства обрати для себе ідеальний варіант.

Основні різновиди манікюр

Манікюр поділяють на два основні види:

  • Медичний — частина терапії, що призначається при певних захворюваннях шкіри рук і нігтьових пластин (наприклад, зумовлених впливом грибкової інфекції). Виконується винятково фахівцем із медичною освітою в умовах процедурного кабінету.
  • Косметичний — спрямований на поліпшення зовнішнього вигляду нігтів і шкіри рук. Послуга надається салонами краси.

Залежно від інструментів і засобів, що використовуються під час процедури, косметичний манікюр поділяється на різні види. На сьогодні найпопулярнішими є такі:

  • Класичний (обрізний) — сухим нігтям надають потрібної форми, а потім руки занурюють у ванночки з розм’якшувальним розчином. Розм’якшену кутикулу обрізають спеціальними щипчиками й ножицями.
  • Європейський (необрізний) — на ороговілу тканину навколо нігтьової пластини наносять спеціальний гель, а коли вона розм’якне, видаляють її за допомогою скляної палички. Дерев’яною лопаткою відсувають кутикулу й видаляють розм’якшену плівку біля основи нігтя.
  • Апаратний — робиться в салонах краси за допомогою спеціального апарата, оснащеного різними насадками. Залежно від ступеня абразивності вони використовуються для різних етапів процедури: від видалення ороговілої тканини навколо нігтьової пластини до делікатного полірування шкіри.
  • Японський — комплексний догляд за нігтьовою пластиною. Потрібну форму надають сухим нігтям. Потім на пластину наносять засіб для розм’якшення і видалення кутикули, а тоді втирають спеціальну пасту та пудру, які сприяють її укріпленню, вирівнюванню і появі яскравого блиску. Завершує процедуру нанесення на пластини закріплювальної сироватки.

У салонах також використовується комбінований манікюр, який поєднує різні техніки обробки нігтьової пластини. Наприклад, можна необрізним манікюром видалити ороговілу шкіру, а за японською технологією відполірувати пластину.

Який манікюр слід обирати?

Фахівці рекомендують під час вибору манікюру враховувати особливості нігтьових пластин і шкіри на руках. Якщо пластина тонка, а шкіра суха, оптимальний варіант — апаратний або комбінований. Жінкам, які мають більш товсту пластину, можна обирати будь-який вид манікюру.

У салонах найпопулярнішим є апаратний варіант. За умови правильної роботи з насадками апарата, не пошкоджуються живі тканини нігтьової пластини, на відміну від використання рідин для зняття лаку з агресивним складом. Окрім того, професіонали роблять його втричі швидше, ніж класичний обрізний, а це суттєва економія часу, зважаючи на сучасний швидкий темп життя. При цьому краса рук і нігтів зберігається протягом трьох тижнів, а обрізний манікюр, зроблений у салоні, рекомендується оновлювати через 10–14 днів.






Коментарі (0)
avatar