реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На місцях боїв встановлюють пам’ятні стенди

На вулицях Незалежності та В’ячеслава Чорновола, де весною минулого року були бої та загинули військові і мирні мешканці, встановлені пам’ятні стенди.

На них розміщена коротка інформація про трагічні події, які тут були під час активних бойових дій 2022-го року, та про людей, які там загинули. Також є QR-код із посиланням на платформу "Wirtual Ukraine", де у 3D-форматі зображені аналогічні місця. Інформація про події підготовлена управлінням культури та туризму міської ради у співпраці з Інститутом національної пам’яті.

Як розповів начальник міського управління культури та туризму Олександр Шевчук, проєкт "Маршрути пам’яті" започаткували у вересні 2022 року, презентували його у межах "Дні Європейської спадщини". «Тоді ми почали розробляти проєкти "Чернігів — місто Героїв". Сьогодні почали реалізацію проєкту "Місце пам’яті". Загалом обрали 15 місць, де відбулись трагічні події. Поступово там з’являтимуться такі інформаційні дошки. Серед них: мікрорайон Бобровиця, ЗАЗ, просп. Левка Лук’яненка, де загинули люди у черзі за хлібом та інші. У перспективі ці пам’ятні знаки будуть маркерами для "Маршруту пам’яті", який у нас вже розроблений. Таке маркування багатофункціональне: інформаційне, візуальне, а також є першим кроком для того, щоб тут була певна меморіалізація».

Фото прес- служби міської ради



Теги:оборона Чернігова, широка війна, Чернігівська міська рада, Олександр Шевчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar