реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

На Чернігівщині на виборчий дільниці № 740407 в селі Орлівка вибори фальсифіковано

В селі Орлівка Куликівського району Чернігівської області за ініціативою голови дільничної комісії № 740407 Ніни Андріївни Бабич від партії «Реформи і порядок» та за підтримки Ніни Олександрівни Дяковської - секретаря комісії від Радикальної партії О.Ляшка та ще шести "регіоналів" в комісії були зухвало не допущені до роботи комісії в день голосування два члена комісії від УНП і КУН. І це не зважаючи на те, що в місцевій районній газеті напередодні було надруковано повідомлення ОВК №208 про включення їх до складу цієї комісії.

Проігнорували керівники ДВК №740407 навіть на письмове звернення щодо надання копії рішення про виключення представників УНП і КУН зі складу цієї комісії.

Причина такої поведінки цих порушників виборчого законодавства: не допустити досвідчених і чесних членів ДВК на виборчу дільницю щоб безперешкодно фальсифікувати результати волевиявлення виборців. Адже, наприклад, Віра Івашка багаторазово брала участь у виборах, в т . ч. як голова або секретар ДВК. А рухівець Олексій Івашко обирався в рідному селі від Української народної партії депутатом Куликівської райради у 2002 році, а його рідний брат Сергій - Орлівським сільським головою.

Офіційні результати виборів засвідчили, що в Куликівському районі тільки в с.Орлівці регіонали «отримали» переконливу перемогу. Тут з 537 виборців начебто за Партію регіонів проголосувало 165 виборців (30,72%), а ВО «Батьківщина» 114 (21,2%). В той час як в по Куликівському району за ВО «Батьківщина» проголосувало 25,51%, а Партію регіонів – 16,52% виборців.
Не дивно, що при цьому за ВО «Свобода» і партію «Наша Україна» в с.Орлівка разом «проголосувало» всього п’ять виборців(!?). В той час як по Куликівському району за ВО «Свободу» проголосувало 2,8%, а партію «Наша Україна» - 1,94% виборців.

Головний спосіб фальсифікації виборів - масове голосування двома виносними виборчими скриньками у супроводі лише двох "регіональних" членів дільничної комісії замість трьох від різних партій і кандидатів, як передбачено законом про вибори.

Відповідно пункту 2 частини п'ятнадцятої статті 94 Закону України "Про вибори народних депутатів" виявлення фактів, підтверджених рішенням суду, навмисного створення перешкод у здійсненні повноважень членами виборчих комісій в день, що передує дню голосування, у день голосування чи підрахунку голосів є підставою для визнання окружною виборчою комісією голосування на такій виборчій дільниці недійсним.



Тому Чернігівська обласна організація Української народної партії вважає вибори в с.Орлівка фальсифікованими і вимагає визнати голосування на виборчий дільниці № 740407 недійсним.


До речі, село Орлівка єдине в Куликівському районі в якому сільським головою у 2010 році було обрано не представника Партії регіонів. Не дивно, що районна влада на чолі з колись «помаранчовим» Олегом Шпаком, який очолює цей район ще з 2005 року, намагається вислужиться перед партією влади, тому навіть Орлівський сільський голова Микола Постол після обрання залишив КПУ і вступив у Партію регіонів і тепер виконує всі їх вказівки.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП





Коментарі (1)
avatar
1
Добиватися визнання виборів недійсними на цій дільниці є сенс для ВО"Свобода" або ВО «Батьківщина», як переможцям виборчих перегонів, бо їх результат на цій дільниці нижчий, ніж середній по району чи області. <br /> Це Вам скаже навіть починаючий політтехнолог, бо за логікою виборчих перегонів саме права ВО"Свобода" та ВО «Батьківщина»(у ПР-30,72%, а середній по району - 16,52%, області біля 20%) фальсифікації на цій дільниці найбільше, а зиск за результатами фальсифікації отримують ПР і КПУ. <br /> На жаль, ніхто не оскаржив регіональний безпредєл. <br /> Тож тепер після виборів своє слово повинні сказати правоохоронні органи, впершу чергу прокуратура, яка зобов’язана провести розслідування і притягнути винних за наругу над законністю до кримінальної відповідальності.
avatar