реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

На Чернігівщині прокуратура патронує виділення землі учасникам АТО

Відбулось перше засідання міжвідомчої робочої групи, створеної для забезпечення законності при виділенні землі учасникам АТО

31 жовтня у прокуратурі Чернігівської області відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи, створеної за ініціативою прокуратури для забезпечення законності при виділенні землі учасникам АТО.

У засіданні взяли участь уповноважені представники органів влади, місцевого самоврядування та контролю в Чернігівській області. Головував на засіданні заступник прокурора Чернігівської області В’ячеслав Кривов’яз.

Робочою групою було узагальнено інформацію різних відомств.

Загальна кількість громадян, які є учасниками Антитерористичної операції на Сході України і мають першочергове право на отримання земельних ділянок, на території Чернігівської області на даний час — понад 4 тисячі осіб.

Станом на 31.10.2014 учасниками бойових дій подано до Головного управління Держземагентства у області 601 заява про надання дозволу на розроблення землевпорядної документації.

На сьогодні управлінням Держземагентства в області запроектовано для виділення учасникам АТО та членам їх сімей землі на території області загальною площею 559,16 га.

За результатами розгляду звернень від них вже видано 435 наказів про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 249,47 га.

Разом з тим, процес пошуку земельних ділянок, які можуть бути запропоновані учасникам АТО, продовжується.

Зокрема, близько 50 громадянам, яким Головним управлінням Держземагентства у Чернігівській області надано дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за рахунок земель громадського пасовища на території Улянівської сільської ради Чернігівського району, надано можливість отримати у власність земельні ділянки на території тієї ж сільської ради, однак в межах іншого земельного масиву, що не порушує інтереси територіальної громади.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, учасники АТО, Улянівка, Держземагентство, виділення землі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar