реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

180 звернень скерував нардеп від "Свободи"

8 листопада 2013 року, виступаючи на пленарному засіданні Верховної Ради України, народний депутат-свободівець Руслан Марцінків розповів про свою діяльність як парламентаря на Чернігівщині впродовж останнього часу. Націоналіст висвітлив основні проблеми области, зазначивши, що влада доводить український народ до зубожіння. Водночас депутат наголосив, що саме «Свобода» захищає права українців від беззаконня режиму Януковича.

«Після обрання до парламенту мене було призначено уповноваженим фракції ВО «Свобода» на Чернігівщині, звідки я родом. Упродовж цього року я провів понад 100 зустрічей із громадами міст та сіл области. За їхніми підсумками скерував близько 180-ти звернень до органів влади і правоохоронних структур», – зазначив народний депутат.

«Головні проблеми мешканців Чернігівщини є результатом політики «пакращення і оптимізації», яку реалізує Партія регіонів. Їхня влада планомірно знищує українське село. Тільки за останній рік із карти области зникли 27 сіл. У селян забирають право на школи, дитячі садочки, медичні заклади, дорожнє сполучення та земельні паї.

Нещодавній приклад загальноосвітня школа I-II ступенів села Ларинівка Новгород-Сіверського району, яку запланувало закрити «регіональне» керівництво. Школу вдалося відстояти, але тільки після депутатського звернення та пікетування громади.

Під загрозою закриття перебуває дитячий садок для дітей-інвалідів у Прилуках, школи в селі Лемеші Козелецького району та в селі Дібрівне Городнянського району. В Ніжині батьки, вчителі за підтримки ВО «Свобода» борються проти знищення школи №2.

Подібна ситуація в галузі охорони здоров’я. Люди зібрали тисячі підписів проти закриття медичних закладів у Батурині, селах Рубанка та Крапивнена Бахмацького району, селі
Червони Партизани Носівського району, проти ліквідації дитячого обласного кардіологічного центру в Чернігові. Але Партія регіонів нахабно намагається і надалі здійснювати свої ганебні реформи через своїх холуїв.

Критична ситуація в області з виплатами заробітних плат та харчування дітей. Уже 6 місяців не виплачують зарплату на ДП «Ніжинський хлібокомбінат». І тільки після втручання та пікетів ВО «Свобода» зароблені гроші почали виплачувати. Це стосується також і Ладанського заводу «Пожспецмаш», який – на грані зникнення.

Катастрофічна ситуація з харчуванням дітей у дитячих садочках. Так, у Бахмачі кошти, які платять батьки за харчування дітей, вже 4-й місяць блокує скарбниця. Вже не говорячи про блокування коштів скарбницею на ремонт доріг, шкіл, лікарень.

Звернення громад Чернігівщини залишаються поза увагою уряду Азарова, який у ручному режимі розподіляє кошти б’юджетного фонду регіонального розвитку. Наприклад, роками не розв’язується проблема будівництва окружної дороги в Прилуках.

Напруженою є ситуація в конфесійній царині. Влада ігнорує прохання громад Української Православної Церкви Київського Патріярхату на відведення земельних ділянок та погодження будівництв храмів. Така ситуація, зокрема, є в Ніжині та Щорсі. В Чернігові впродовж двох років не виконано рішення суду, яке передбачає знесення незаконно встановлених наметів біля Катерининської церкви», – заявив під час виступу Руслан Марцінків.

«Сьогодні тільки активна позиція громади дозволяє протидіяти беззаконню цієї влади. І Всеукраїнське об’єднання «Свобода» докладає всіх зусиль для того, щоби захистити право українців на гідне життя на Чернігівщині», – підсумував народний депутат.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»



Теги:Прилуки, Ларинівка, Руслан Марцінків, Катерининська церква, свобода, Бахмач, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar