реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

На Чернігівщині освячено новий храм

Відкрилися двері Успенського храму в с. Максимівка Ічнянського району Чернігівської області. Храм облаштовано у переобладнаному житловому приміщенні в центрі села.

На запрошення настоятеля храму священика Мар’яна Гуртовського чин освячення та першу Божественну літургію очолив керуючий Чернігівською єпархією, архієпископ Чернігівіський і Ніжинський Євстратій.

Першими на церковному подвір’ї, свого архіпастиря зустріли парафіяни новозбудованого храму, які привітали владику віршами, піднесли запашний коровай та запросили освятити їхній храм.

Архієрею співслужили: настоятель храму священик Мар’ян Гуртовський, настоятель Покровського храму Ніжина протоієрей Михаїл Якубів, намісник Свято-Вознесенського чоловічого монастиря ієромонах Петро (Репетуха) та запрошене духовенство. Благочинний Чернігівської області протоієрей Сергій Чечин молився за богослужінням. Божественну літургію своїм співом велично прикрасив хор кафедрального храму Всіх святих м. Ніжина.

По завершенні літургії владика Євстратій виголосив повчальне слово та привітав усіх присутніх зі святом. Архієрей наголосив, що освячення престолу – це історична подія для села, бо на ньому буде звершуватися Свята Безкровна Жертва, а у храмі буде підноситися молитва за всіх парафіян. У свою чергу отець Мар’ян подякував владиці за спільну молитву та звершення освячення престолу храму.
Наприкінці архієрей нагородив Благословенними грамотами громаду і настоятеля храму та благодійників, які долучилися до влаштування нового храму.

Свято завершилося уставним многоліттям.

За повідомленням прес- служби Чернігівської єпархії



Теги:Євстратій, Чернігівська єпархія, Ічнянський район, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar