реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

На Чернігівщині націоналісти вшанували всіх українців, які загинули та постраждали під час Другої світової війни

9 травня, представники чернігівської міської організації ВО «Свобода» взяли участь у молебні за всіма загиблими українцями під час Другої Світової війни. Напередодні, члени Прилуцької міської організації вшанували молитвою всіх українців, які загинули та постраждали під час Другої світової.
- Це не День Перемоги, це день національної пам’яті, - говорить голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Андрій Міщенко - Друга світова війна це продовження громадянської. Українці як і в Першу світову війну вбивали один одного під різними прапорами, гинули в арміях знавіснілих вождів. Гинули й у боротьбі за незалежну України, під прапорами УПА.
Україна заплатила за Перемогу Радянського Союзу найбільшу ціну.
Загальні демографічні втрати України - включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими й тими, що рушили у вигнання разом із відступаючими нацистами, - становлять не менше 14 млн. чоловік. Це втрати найбільші й не порівняні із втратами інших країн і народів у Другій світовій війні. Фактично, втрати українського народу становлять від 40 до 44% від загальних людських втрат СРСР. З 41,7 мільйона людей, які мешкали до війни в УРСР, на 1945 рік залишилося тільки 27,4 мільйони чоловік. То ж втрати цивільного населення України: 5,5-6 мільйонів чоловік, понад 2,5 мільйони уродженців України загинуло на фронтах. Виходить, усього як мінімум 8 мільйонів осіб. Депортації в Сибір, Казахстан і на Далекий Схід - це ще понад мільйон жителів УРСР, переважно із західних областей. Втеча частини населення з окупантами, страшна цифра - 2,4 мільйони остарбайтерів із 2,8 мільйона радянських людей, загалом вивезених у нацистське рабство!
На руїни перетворилися 720 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл, з яких 250 спалено вщент, знищено 16,5 тисяч промислових підприємств, 18 тисяч лікувальних закладів, 33 тисячі шкіл, вузів, технікумів та НДІ; а також понад 33 тисячі колгоспів, радгоспів, МТС.
І все це зробили не тільки нацисти, а й радянські війська під час відступу. Це сталося через те, що українці були бездержавною нацією.
Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:ВО Свобода, Друга світова війна, А. Міщенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar