реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Свобода" вимагає від Чернігівської облради підтримати звернення щодо відставки Дмитра Табачника

Голові Чернігівської обласної ради Романовій Наталії Андріївні

Керівнику депутатської фракції партії «ВО «Батьківщина» «Блок Юлії Тимошенко» (БЮТ)

Богушу Анатолію Олександровичу

Керівнику депутатської фракції у Чернігівській обласній раді від блоку «Наша Україна» Берестовому Сергію Олексійовичу

Заява

Чернігівська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода», звертається до Вас, як до представників політичних сил, що декларують опозиційність до теперішнього уряду та керівників фракцій, що становлять більшість в обласній раді. Ми просимо Вас негайно скликати позачергову сесію Чернігівської обласної ради та підтримавши рішення низки інших обласних рад ухвалити звернення до Президента України Віктора Януковича, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з вимогою відставки міністра освіти та науки Дмитра Табачника та про недопустимість перегляду Указів попереднього Президента України про присвоєння звання "Герой України" Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Чи не найважливішу сферу гуманітарної політики віддано особі, яка свідомо, відкрито й системно виступає проти основоположних засад кожної держави: єдиної державної української мови, національної історії та соборності, розпалює міжнаціональну ворожнечу. Разом з тим, довіряючи йому освітню галузь, ми ризикуємо втрати чи не найбільший суспільний набуток останніх років – зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), яке зруйнувало корупційні схеми при вступах у ВНЗ й для мільйонів простих українців дало можливість лише завдяки власним знанням здобути вищу освіту.

Саме Табачник чи не найпослідовніше з усього середовища ПР виступає за надання російській мові державного статусу. Більше того, його ініціативи стосуються насамперед впровадження чужої мови в освітніх закладах – від початкових шкіл до вузів.

Табачник неодноразово подавав неправдиві свідчення про ОУН-УПА та її провідних діячів. Він свідомо подає неправдиві факти й робить це цілеспрямовано та методично. Достатньо зауважити, що лише в останні роки з під його пера, вийшли кілька праць, які повністю суперечать історичній правді та спрямовані на розкол українського суспільства. Втім, Табачник сумно прославився й заперечуючи трактування Голодомору як геноциду українського народу. Пам’ятник жертвам Голодомору в його хворобливій уяві постає як "фалічний комплекс, який спотворив Печерські схили".

Зі всіх посад, які він займав він йшов з корупційними скандалами.

А саму нищівну характеристику нинішнього міністра дав його соратник по партії Борис Колесников: «Казнокрад, що він взагалі вміє робити, окрім як книжки і картини з і так небагатих українських музеїв тирити?»

Ми вважаємо, що призначення Дмитра Табачника на посаду міністра освіти і науки України має виразно замовний ззовні політичний характер: мета якого звести до рівня маргіналу українську освіту та науку, принизити статус української мови, зупинити реформи, спрямовані на модернізацію та інноваційний розвиток нашого суспільства. Дмитро Табачник не тільки повністю викорінюватиме ті здобутки, які зробили попередні міністри, але й буде насаджувати чужі для України стандарти та цінності. Призначення Дмитра Табачника це плювок в обличчя відомих українців.

Чернігівська обласна організація ВО «Свобода», пропонує Вам прийняти наступну резолюцію.

Ми, депутати Чернігівської обласної ради, виражаючи протест проти призначення міністром освіти і науки України Дмитра Табачника, вимагаємо від Президента України, Прем'єр-міністра України та Голови Верховної Ради України не дискредитувати Уряд, українську освіту та науку і прийняти рішення про звільнення Дмитра Табачника із займаної посади.

Вважаємо недопустимим перегляд Указів попереднього Президента України про присвоєння звання "Герой України" Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Чернігівська обласна організація ВО «Свобода» вважає, що посаду міністра освіти та науки України має посісти особа з патріотичним світоглядом, прагненням служити українському суспільству та державі, з високим моральним авторитетом і незаплямованою репутацією.

Чернігівська обласна організація ВО «Свобода»

Голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Андрій Міщенко




Теги:Богуш, табачник, Берестовий, Романова, А. Міщенко, ВО Свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar