реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На Чернігівщині -- майже тисяча дітей-інвалідів

Найбільш уразливі верстви населення — інваліди, ветерани війни та праці — мають відчувати підвищену увагу та всебічну підтримку держави. Саме це є метою соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення рівня соціального захисту населення. Про виконання цих завдань йшлося 3 жовтня під час засідання робочої групи «Реформа соціальної сфери і підвищення якості життя» при Регіональному комітеті з економічних реформ.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Інна Снегерьова інформувала про те, що на обліку в управліннях соціального захисту населення області перебуває 15,2 тис. інвалідів, дітей-інвалідів та інших осіб, із них 946 дітей-інвалідів.

Упродовж поточного року органами соціального захисту населення видані направлення на виготовлення 8,3 тис. одиниць протезно-ортопедичних виробів та ортопедичного взуття, із них 1,1 тис. засобів для дітей-інвалідів. Сформовано та відправлено до підприємств-виробників замовлення на виготовлення 4,3 тис. одиниць технічних та інших засобів реабілітації, із них 275 – для дітей-інвалідів. Для інвалідів, які не можуть користуватися кріслами колісними серійного виробництва, у 2013 році замовлено виготовлення 3 крісел колісних за індивідуальним замовленням.

Окрім цього, за поточний рік виготовлено та поставлено інвалідам 1990 одиниць технічних та інших засобів реабілітації, із них 418 інвалідних колясок.
Інна Снегерьова також підкреслила, що актуальним залишається і питання забезпечення інвалідів санаторно-курортними путівками.

Наразі в області на обліку перебуває 3,7 тис. осіб із числа ветеранів війни та інвалідів. Для забезпечення даної категорії санаторно-курортними путівками впродовж року надійшло 524 путівок, закуплених за кошти державного бюджету, та 16 путівок закуплено управліннями соціального захисту населення за рахунок субвенції.

Інваліди, які не отримали санаторно-курортні путівки, мають право на виплату компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування. За перше півріччя 2013 року таким правом скористалося понад 675 інвалідів, які отримали компенсацію на суму 207 тис. гривень.

Люди з особливими потребами також забезпечуються і спецавтотранспортом. Протягом поточного року інвалідам видано 43 автомобілі, із них 3 автомобілі, які надійшли в якості гуманітарної допомоги.






Теги:соціальні ініціативи, соціальний захист населення, інваліди


Читайте також



Коментарі (0)
avatar