реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівська філармонія має ліфт для людей з інвалідністю

Ще з 2019 року ведуться масштабні реставраційні роботи в Чернігівському обласному філармонійному центрі, приміщення якого є пам’яткою архітектури та історії. Будинок був зведений 1911 року як приміщення для Миколаївського єпархіального братства. За час ремонту тут замінені вікна та двері; відремонтовані дах та фасади, стіни та стеля глядацької зали, облаштовані вхідні та службові тамбури, модернізоване звукопідсилювальне, освітлювальне та мультимедійне обладнання, механіка та крісла глядацької зали. Також встановлено новий паркан, автоматизовані ворота, а подвір’я вимощене плиткою.

Але ремонт триває й далі. І ось щойно встановлено ліфт для любителів музики, які, проте, мають проблеми з пересуванням – оскільки концертна зала тут розташована на другому поверсі, він може бути актуальним для багатьох відвідувачів філармонійного центру. Раніше у філармонії вже встановили пандуси та облаштували санвузли для осіб з інвалідністю. Отже, дотримано усі вимог щодо створення безбар’єрного простору.

Кошторисна вартість проєкту — майже 32 мільйона гривень, близько 22 з яких — фінансування поточного року.
Оновлена філармонія планує розпочати новий сезон до дня святої Тетяни – тут традиційно пройде святковий концерт, ведучою якого завжди виступає артистка Тетяна Олійник.



Теги:інваліди, Тетяна Олійник, православне братство, Чернігівська філармонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar