реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

На Чернігівщині для 57 відсотків мешканців медицина недоступна

Підсумки проведеного в жовтні 2014р. вибіркового опитування членів домогосподарств щодо рівня медичного обслуговування, свідчать, що за останні 12 місяців майже в кожній сім’ї області (97,3%) хоча б один із її членів потребував медичної допомоги чи придбання ліків та медичного приладдя. Більше половини (57,2%) з них не змогли задовольнити ці потреби.

Основними причинами недоступності окремих видів медичної допомоги були названі: занадто висока вартість ліків, медичних товарів та послуг, висока вартість відвідування стоматолога, протезування, проведення медичних обстежень тощо. Про це повідомило головне управління стастики Чернігівської області.

Залишаються, як і в попередньому році, проблеми з доступністю послуг лікарів. За даними опитування, 27,9% всіх домогосподарств при потребі не змогли відвідати лікаря. З них поскаржилися на відсутність спеціаліста потрібного профілю 46,2% та дорогі послуги 46,1% опитаних.

Про недоступність для хворих членів родини необхідного лікування в стаціонарі повідомили 13,4% всіх домогосподарств. З них про вимушену відмову від лікування в стаціонарних медичних установах пов’язану із занадто високою вартістю лікування вказали 92,5% родин, про відсутність вільних місць – 4,6% або відділення потрібного профілю – 2,9%. Майже кожний хворий (97,1%) брав із собою до лікарні медикаменти, 77,9% – їжу, 68,4% – постільну білизну.

Такими є наслідки медичної реформи, проведеної за часів режиму Януковича руками тодішньої очільниці обласного управління охорони здоров'я Галини Василькової.



Теги:медицина, медичні заклади, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar