реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

На Чернігівщині буде 4 госпітальні округи

Голова ОДА Валерій Куліч повідомив в ефірі обласного радіо, що Чернігівщина подала до Міністерства охорони здоров’я пропозиції щодо утворення в області 4 госпітальних округів.

Тепер, за його словами, центри округів розташовуватимуться у Чернігові, Прилуках, Ніжині та Корюківці (“під ніж пустили” Бахмач, Бобровицю і Мену - ред.) Куліч зазначив, що ОДА пройшла довгий процес узгодження кількості округів із МОЗ. Раніше мова йшла про 5 або ж 7 округів на Чернігівщині. Також він заявив, що утворення госпітальних округів ніяким чином не вплине на існування вже діючих лікарень.

«Питання утворення госпітальних округів ніяк не пов’язане із ліквідацією тих лікарень, які ми маємо. Госпітальний центр матиме більш складне устаткування. Лікарні ж, які є, вони будуть виконувати ті функції, які і зараз виконують. Невідкладна допомога, наприклад. А найбільш складні випадки, які потребують більше складного втручання, так як і зараз відбувається, районна лікарня дивиться, що не може якісно пролікувати певну хворобу, направляє людину в обласну лікарню. Тому питання закриття лікарень на місцях взагалі не стоїть! Тому що зараз є дуже великі проблеми із наданням фахової допомоги. У нас по області забезпеченість лікарями складає 62 відсотки. І на сьогоднішній день районні лікарні надають дуже широкий спектр послуг і навіть якщо нема фахівців для цього. Це неправильно» - сказав Куліч.



Теги:госпітальні округи, медична реформа, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar