реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Зона африканської чуми розширюється

Як повідомив сайт Козелецької селищної ради, згідно рішення державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Козелецькій районній державній адміністрації №3 від 27.01.2020 р. було прийнято рішення:

Оголосити урочище «Мохи» (квартал 312) мисливських угідь ТОВ СМП «Рись» Деснянської об`єднаної територіальної громади, Козелецького району, Чернігівського області неблагополучною по африканській чумі свиней, визначити епізоотичним вогнищем африканської чуми свиней та встановити карантин.

Визначити зоною захисту - територію лісових та мисливських угідь радіусом 5 км, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем.

Визначити зоною спостереження (нагляду), територію радіусом 10 км від зовнішніх меж зони захисту з населеними пунктами с. Виповзів, с. Лошакова Гута, с. Короп`є, с. Карпилівка, с. Лутава, сел. Десна Деснянської об`єднаної територіальної громади Козелецького району та прилеглі мисливські угіддя ТОВ СМРП «Деснянське», Комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради. Також до зони нагляду відносяться населені пункти Вишгородського району Київської області с. Сувид, с. Боденьки, с. Ровжі, з прилеглими до них лісовими, польовими масивами та мисливськими угіддями.

Заходи, які будуть проводитися в зоні захисту:

постійно проводити обстеження території зони захисту. В разі виявлення трупів диких тварин повідомляти Козелецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області;
з метою профілактики сказу тварин вжити заходів, щодо регулювання у встановленому порядку чисельності хижих і шкідливих тварин, особливо вовка та лисиці.
Заходи, які будуть проводитися в зоні нагляду:

збори громадян у населених пунктах із проведенням роз’яснювальної роботи, щодо вжиття заходів для профілактики чи у разі підозри виникнення АЧС;
облік свинопоголів’я в господарствах усіх форм власності;
знищення бродячих котів та собак гуманними методами, а також проведення дератизації власниками господарств усіх форм власності;
зобов’язати власників тварин, інформувати державну службу ветмедицини району про кожен випадок захворювання чи загибелі тварин.
Забороняється переміщення із населених пунктів, що знаходяться в зоні нагляду Козелецького району живих свиней ( в тому числі поросят) та продуктів з них з будь-якою метою ( в тому числі для реалізації на ринках).

Свиногосподарствам, які знаходяться на території Козелецького району дотримуватися «закритого режиму роботи» відповідно до п.5 розділу ІІ Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 року №111.

Карантин буде знято через 40 діб після виконання всього комплексу ветеринарно санітарних заходів



Теги:Козелецький район, Епідемія, африканська чума свиней


Читайте також



Коментарі (0)
avatar