реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Батурині "наварили" мільйони

Чернігівський окружний адміністративний суд, розглянувши справу за позовом Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації до Контрольно-ревізійного управління, постановив відмовити в задоволенні позовних вимог у повному обсязі.
Про це повідомила начальник відділу контролю у сфері будівництва та послуг КРУ в Чернігівській області Наталія ШЕСТОПАЛОВА.

За її словами, Управління капітального будівництва намагалося в судовому порядку оскаржити вимоги КРУ про усунення порушень, виявлених при ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності згаданого управління за 2008 — 2009 рр.

«Ревізія встановила фінансових порушень на загальну суму 21 мільйон гривень. А таких, що призвели до втрат, на 5 мільйонів гривень. В основному вони стосувалися завищення вартості виконаних робіт на будівельних об’єктах Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» (м. Батурин Бахмацького району). Приміром, вартість робіт з улаштування паркету в палаці Розумовського була завищена на 1100 тис. грн., а робіт з виготовлення елементів стін та кріплення рову фортеці на 990 тисяч. На підставі Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» ми пред’явили вимоги щодо відшкодування до державного бюджету цих коштів», — пояснила Наталія Шестопалова.

Суд дійшов висновку, що вимоги КРУ щодо усунення виявлених ревізією порушень, сформульовані на об’єктивно підтверджуючих матеріалах і є законними.

9 березня КРУ направило до суду позовну заяву про спонукання до виконання вимог ревізорів відносно головного розпорядника бюджетних коштів — Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА.

Любов САКУН,
головний спеціаліст з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю КРУ в Чернігівській області




Теги:фінансові махінації, палац Розумовського, Гетьманська столиця, Батурин, КРУ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Такого слова як "спонукання" в кодексі не має. Не дуріть людям голову!
avatar