реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Мозолі: як позбутися?

Мозолі утворюються найчастіше внаслідок тривалого тиснення, наприклад, якщо людина носить тісне взуття. З часом вони стають твердими, зі зроговілою шкірою.

У жодному разі не намагайтеся їх грубо зрізувати чимось гострим або стирати грубими предметами -- буде ще гірше! Втім, мозолей можна позбутися і домашніми засобами. Спробуйте для початку побалувати "улюблені" мозолі спеціальними ванночками, які радить чернігівська газета "Біла хата".

Перш ніж починати лікування, мозолі потрібно розпарити в гарячому мильно-содовому розчині або в слабкому гарно теплому розчині марганцівки. Дві-три чайних ложки питної соди і 20—30 г мила розчиняють в одному літрі гарячої води. І лише після розм’якшення можна мозолі терти пемзою чи зрізати. Якщо в ділянках мозолів з’явилися тріщини, їх змащують морквяним соком, а потім присипають порошком квітів дивини ведмежої (є в аптеках).

Гарно пом’якшує і відшаровує зроговілі шари шкіри такий народний засіб. Свіже куряче яйце занурити в склянку з оцтом. Через 8 діб воно повністю розчиниться, тоді цей розчин наносять на марлю і прикладають на мозоль (після розпарювання), заклеюють лейкопластирем. Ногу гарно закутують. Інколи досить 3 процедур, аби позбутися мозолів.
Також до мозолів можна прикладати смалець із часником. Зубок часнику дуже подрібнюють і змішують з такою самою кількістю смальцю. Цю мазь накладають лише на уражену ділянку, а прилеглу шкіру змащують вазеліном. Виконувати процедуру доти, доки не зникне мозоль.

Можна змащувати мозоль тричі на день соком чистотілу чи молочаю, прив’язувати шматочок лимона. Усуває мозолі й цибуля. Взяти цибулину, обчистити, розрізати надвоє, залити оцтом і поставити на добу в тепле місце. А потім по листочку «роздягаючи» цибулину, прикладати двічі на день до мозолів.
Помічними є компреси на мозолі з потовчених на кашкоподібну масу сирих цибулинок черемші. Здорову шкіру потрібно змастити жирним кремом чи вазеліном. Компреси можна робити і з свіжого листя подорожника, листя кульбаби, також потовчених на кашку. Компреси прикладають на ніч, а потім роблять ножні ванночки.

А з кори верби готують відвари: 3 столових ложки кори залити літром води і кип’ятити півгодини. З цього відвару роблять ванночки для ніг.




Теги:чистотіл, мозолі, Біла хата, молочай, вазелін, ванночки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar